Primarul Capitalei a fost mai degrabă deranjat de intervenția fetiței decât să ofere un răspuns concret.

Se pare că o întrebare aparent simplă l-a pus în dificultate pe Nicușor Dan. Micuța și mama sa au venit la locul în care urma să aibă loc o conferință de presă, pentru a întreba de ce nu au, de fapt, curent electric. Problema nu a durat doar câteva zile. Atrecut un an de când locatarii unui bloc încearcă să se descurce cum pot. 

Cum a reacționat primarul Capitalei

Dacă vă așteptați că Nicușor Dan a venit cu un răspuns concret, realitatea este alta. Edilul s-a arătat mai degrabă deranjat de apariția mamei, alături de fiica sa, dar și de întrebarea pusă.

Așa cum se poate vedea și în videoclipul care a devenit viral pe TikTok, fetița de 6 ani se duce la Nicușor Dan să îl întrebe de ce nu are curent electric de un an. Doar că prima reacția a primarului Capitalei a fost una de ușor amuzament. Edilul nu prea părea că își dorea să discute.

Văzând acest lucru, intervine mama fetiței, care începe să explice situația. Problema este că locatarii unui bloc nu au curent electric, iar oamenii s-au săturat de promisiunile edilului. În luna martie, femeia a fost într-o ședință publică cu Nicușor Dan, ca să obțină doar…promisiuni. Nimic nu s-a concretizat de atunci.

A mai fost nevoie să treacă alte câteva luni, ca mama fetiței să se prezinte la locul în care se desfășura o conferință de presă. Chiar dacă este vorba de un an în care oamenii se chinuie fără curent electric, Nicușor Dan a ridicat din umeri.

Ba mai mult, i-a spus femeii că întrerupe conferința de presă. Edilul Capitalei a mai spus că doamna din imaginile de mai jos nu lasă oamenii să se ocupe de această problemă, care nu pare să își găsească rezolvare…

@oanalovin Fetiță de 6 ani îl întreabă pe Nicușor Dan de ce nu are curent electric din cauza lui #nicusordan #bucuresti #pnl #coruptie #primarie #usr #tramvai #oanalovin #metropolanews ♬ original sound – Oana Lovin

Fetița: „De ce ne-ai tăiat lumina, care e problema?”

Mama fetiței: „Răspundeți-i ca și cum i-ați răspunde fiicei dumneavoastră, că sunt de aceeași vârstă. Să înțeleagă. Pe 30 martie am fost într-o ședință publică cu dumneavoastră, un reprezentant al blocului. Ulterior, la câteva zile, ați promis că veți găsi o soluție.

Din luna martie până în luna iunie, au trecut niște luni și nu ați găsit nicio soluție pentru locatarii de la noi din bloc, care sunt bolnavi și leșină din cauza căldurii. Nu își pot folosi aparatele pentru a putea respira, nu au unde să își țină insulina”

Nicușor Dan: „Aici este o conferință de presă, doamnă, deranjați o conferință de presă”

Mama fetiței: „Aveți părinți, aveți copii și cred că ar trebui să înțelegeți din punctul ăsta de vedere. O să urmăresc de fiecare dată, până când ne veți da un răspuns.”

Nicușor Dan: „Aici sunt niște oameni care își fac meseria, iar dumneavoastră îi întrerupeți.”

Mama fetiței: „Dumneavoastră trebuie să vă faceți datoria.”

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.