Cel mai tânăr candidat înscris în acest an la bacalaureatul general din Franţa are vârsta de nouă ani, un record în istoria acestui examen de absolvire a unui ciclu şcolar, plasat între liceu şi învăţământul superior, a anunţat vineri Ministerul francez al Educaţiei, informează AFP, conform Agerpres.

Fata, elevă în clasa CM2, echivalentul în România al clasei a IV-a, la o școală din Strasbourg, s-a înscris în calitate de candidat independent la sesiunea de bacalaureat din 2024, care începe pe 18 iunie cu proba de filosofie, a precizat Ministerul Educaţiei din Franţa în marja unei conferinţe de presă.

Pentru a-şi pune la punct cunoştinţele, tânăra candidată, care a ales specializările matematică şi fizică-chimie, a susţinut recent „teste punctuale, care corespund unei evaluări continue”.

În sesiunea din 2024 a examenului de bacalaureat din Franţa s-au înscris 728.164 de candidaţi. Cel mai vârstnic dintre aceștia are 76 de ani. Cei mai tineri candidaţi înscrişi la bacalaureat „au în general între 12 şi 13 ani”, a declarat Edouard Geffray, preşedintele Direcţiei Generale pentru Învăţământ Şcolar din Franţa (DGESCO). În 2023, cel mai tânăr dintre candidați avea vârsta de 12 ani.