Reclamă
Reclamă

Cel mai tânăr candidat înscris în acest an la bacalaureatul general din Franţa are vârsta de nouă ani, un record în istoria acestui examen de absolvire a unui ciclu şcolar, plasat între liceu şi învăţământul superior, a anunţat vineri Ministerul francez al Educaţiei, informează AFP, conform Agerpres.

Fata, elevă în clasa CM2, echivalentul în România al clasei a IV-a, la o școală din Strasbourg, s-a înscris în calitate de candidat independent la sesiunea de bacalaureat din 2024, care începe pe 18 iunie cu proba de filosofie, a precizat Ministerul Educaţiei din Franţa în marja unei conferinţe de presă.

Pentru a-şi pune la punct cunoştinţele, tânăra candidată, care a ales specializările matematică şi fizică-chimie, a susţinut recent „teste punctuale, care corespund unei evaluări continue”.

Reclamă

În sesiunea din 2024 a examenului de bacalaureat din Franţa s-au înscris 728.164 de candidaţi. Cel mai vârstnic dintre aceștia are 76 de ani. Cei mai tineri candidaţi înscrişi la bacalaureat „au în general între 12 şi 13 ani”, a declarat Edouard Geffray, preşedintele Direcţiei Generale pentru Învăţământ Şcolar din Franţa (DGESCO). În 2023, cel mai tânăr dintre candidați avea vârsta de 12 ani.

Examenul de bacalaureat a fost instituit în Franţa printr-un decret semnat pe 17 mai 1808, iar prima sa sesiune, desfăşurată doar sub forma unor probe orale, a avut loc în 1809. Primii titulari ai diplomelor de bacalaureat au fost în număr de doar 31. Prima femeie care a obţinut diploma de bacalaureat, Julie-Victoire Daubié, a obținut-o în 1861, la vârsta de 37 de ani.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro