Reclamă
Reclamă

Majoritatea oamenilor (aproximativ 68% din populație) au un IQ cuprins între 85 și 115, iar IQ-ul mediu în Statele Unite se situează în jurul valorii de 98. Cu toate acestea, doar o mică parte dintre oameni au un IQ foarte scăzut (sub 70) sau foarte ridicat (peste 130). În schimb, s-a estimat că geniile geniale precum Albert Einstein aveau un IQ de 160.

Kashe Quest, o fetiță de 2 ani din California, a înregistrat un IQ foarte ridicat de 146 și s-a alăturat Mensa, devenind astfel cel mai tânăr membru american al prestigioasei societăți cu cel mai mare IQ.

A început la 18 luni

Kashe a fost întotdeauna o fetiță specială. Când avea doar 18 luni, părinții ei au observat că dădea dovadă de cunoștințe și inteligență mult peste vârsta ei. Ea stăpânea deja alfabetul, numerele, culorile și formele și putea vorbi în propoziții complete.

În medie, până la vârsta de doi ani, majoritatea copiilor mici au un vocabular oarecum în creștere și dobândesc cuvinte noi în mod regulat. Ei pot sorta formele și culorile, dar la un nivel de începător. Kashe era deja o expertă, așa că părinții ei au decis să o ducă la un control pediatric periodic și atunci a fost recunoscută ca având o inteligență avansată.

Reclamă

Niciodată forțată să studieze

În ciuda inteligenței sale înalte, mama lui Kashe, Sukhjit Athwal, nu a vrut să o forțeze pe fiica sa sau să decidă în locul ei calea pe care o va urma. Ea a vrut să se asigure că fiica ei se va bucura în continuare de faptul că este un copil mic și a vrut să îi ofere timpul necesar să își dea seama unde se află adevăratele ei pasiuni. Din acest motiv, nu a forțat-o niciodată să studieze, în ciuda faptului că avea la dispoziție resurse necesare. În schimb, a vrut să își ghideze copilul, să facă ceea ce își dorește.

„Cred că unul dintre cele mai importante lucruri care o privesc pe fiica mea este să mă asigur că are o copilărie normală, nu să o forțăm să facă ceva”, a adăugat ea. „Mergem în ritmul ei și vrem doar să ne asigurăm că este tânără cât mai mult timp.”

Certificată ca geniu

Deși părinții ei au știut dintotdeauna că Kashe este un geniu, au oficializat acest lucru atunci când au determinat-o să dea un test pentru Mensa. Mensa este cea mai mare și cea mai veche societate de inteligență ridicată din lume. Este o organizație non-profit deschisă persoanelor care au obținut un scor de 98% sau mai mare la un test standardizat și supravegheat de IQ sau la un alt test de inteligență aprobat.

Kashe a obținut 146 de puncte la Mensa, ceea ce certifică faptul că este, de fapt, un geniu. Dacă atât de mare este scorul ei la vârsta de doi ani, ne putem doar imagina la ce scor va ajunge pe măsură ce va crește.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro