Un bebeluș ucis de tatăl ei vitreg încă nu a fost înmormântat de mai bine de doi ani, a dezvăluit o anchetă.

Trupul firav al Evei Leatherland a fost păstrat la congelator încă din octombrie 2017, după ce a fost bătută, otrăvită și lăsată să moară în vârstă de 22 de luni.

Ea a suferit două fracturi de craniu, 12 fracturi de coastă și, în cele din urmă, a murit după ce i s-a administrat o doză fatală de codeină pentru în încărcarea de a-i potoli durerile.

Mama ei, Abigail Leatherland, în vârstă de 26 de ani, execută în prezent trei ani și jumătate de închisoare pentru că a permis sau a provocat moartea Evei. Fostul partener al acesteia, Tom Curd, 31 de ani, a fost închis pe viață pentru uciderea Evei.

O anchetă din această săptămână dezvăluie o luptă legală a presupusului tată biologic al Evei, Dean Bird, care susține că fiica sa încă nu a avut o înmormântare.

Presupusul tată biologic al Evei, Dean Bird, se luptă în instanțe încă din 2017, deoarece cere să fie recunoscut ca tată al Evei, dar nu este numit pe certificatul de naștere al Evei.

Domnul Arrow a declarat că în septembrie anul trecut i-a spus domnului Bird să meargă la tribunal pentru a confirma că este tatăl lui Eve natural și a constatat că „Eve nu a putut fi eliberată nimănui până când tribunalul nu ar fi rezolvat cine a fost următorul părinte legal.

Vorbind după anchetă, domnul Arrow a spus că este „rușinos” faptul că trupul Evei este încă de neeliberat, după mai bine de doi ani de când a murit.

Domnul Arrow a spus: „Trebuie să fie o înmormântare pentru biata Eve. Sper ca Eve să aibă o înmormântare în viitorul apropiat.”

Domnul Bird a spus anterior că este disperat să o îngroape aproape de casa familiei sale din Nottinghamshire.

Cu toate acestea, întrucât nu a fost cu mama Evei când la nașterea fiicei sale, nu este numit pe certificatul de naștere și, prin urmare, nu are drepturi legale.

El a spus că s-a oferit să plătească pentru un test ADN pentru a demonstra că este tatăl Evei. El a adăugat: „Ca tată al Evei, îmi doresc să-i aduc trupul, atunci când va fi eliberat, pentru a fi îngropat lângă mine.

„Fiica mea merită să fie îngropată de un tată care o iubește și într-o zonă în care este accesibilă pentru mine și familia mea, așa că avem un loc unde să mergem să o vizităm pe Eve și să ne amintim de ea.”

Domnul Arrow și-a încheiat declarația menționând un nou fond guvernamental care asigură că părinții nu mai trebuie să plătească pentru costurile înmormântării sau cremării copilului lor.

Domnul Arrow speră, prin urmare, să nu existe nicio problemă cu costurile viitoarei înmormântări a Evei.