Reclamă
Reclamă

O femeie care înota în apropierea unei plaje din Japonia a fost salvată la 80 de kilometri de coastă după ce a plutit în derivă timp de 36 de ore, au anunţat joi autorităţile japoneze, informează AFP.

Paza de coastă a lansat o operaţiune de căutare şi salvare după ce a fost alertată luni cu privire la dispariţia unei femei cu cetăţenie chineză în prefectura Shizuoka. „Era în jurul orei 19.55 pe 8 iulie când am primit informaţia, după ce prietena femeii a anunţat dispariţia ei”, a declarat pentru AFP un responsabil local din cadrul pazei de coastă japoneze, citat de Agerpres.

După ce a fost salvată, femeia, al cărei nume nu a fost dezvăluit, le-a povestit salvatorilor că a fost luată de valuri şi că nu s-a putut întoarce pe plajă deoarece înota cu un colac de cauciuc.

Reclamă

Femeia a fost reperată miercuri la ora locală 07:48 în largul extremităţii sudice a peninsulei Boso, în prefectura Chiba, la est de Tokyo, de către un cargo, a indicat oficialul. Doi membri ai echipajului unui mic petrolier care trecea de asemenea prin zonă, contactaţi prin radio, au sărit în mare pentru a o salva.

„Există 80 de kilometri în linie dreaptă între plajă şi locul unde înotătoarea a fost salvată, însă se presupune că ea a plutit în derivă pe o distanţă şi mai mare”, a precizat oficialul.

Înotătoarea a fost dusă la spital, însă viaţa ei nu e pusă în pericol.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro