Ținând cont de scumpirile uriașe ale facturilor din ultimii ani, oamenii caută soluții pentru a face economie cât mai multă. 

O femeie din Japonia nu a mai plătit facturi la curent de 10 ani de zile. Aceasta a folosit o metodă legală pentru a avea costuri 0 la electricitate. 

O femeie din Japonia nu plătește de 10 ani facturi la curent

Se anunță o iarnă destul de grea la europeni, motiv pentru care oamenii și instituțiile caută tot felul de soluții pentru a reduce consumul energiei electrice. Ei bine, sunt anumite persoane care fac deja economie la energia electrică dinainte de a exista probleme de acest fel în lume.

Un exemplu uimitor vine din Japonia, unde o femeie din Tokyo nu a mai plătit facturi la curent de 10 ani, în mod legal. Ea și-a schimbat complet stilul de viață. Chikako Fuji, în vârstă de 62 de ani, nu a mai plătit nicio facturi la electricitate, ajutându-se de autoconsum.

Cum își face propriul curent electric

Totul a început în anul 2011, când în Japonia de Este a avut loc marele cutremur. După aceea, au avut loc întreruperi de curent din ce în ce mai dese. Femeia și-a dat seama că trebuie să își asigure propria sursă de curent, așa că a instalat un panou solar. 

O femeie nu plătește facturi la curent de 10 ani. Iată

Așadar, casa lui Fuji nu are aparate sau becuri conectate la o rețea electrică. Aceasta a achiziționat în 2011 panouri solare, care generează în medie 1.000 W într-o zi însorită. Așadar, panoul respectiv ave putere pentru a ilumina locuința și pentru electrocasnicele din casă.  

În zilele înnorate, de exemplu, femeia merge pe o bicicletă electrică timp de 10 minute în fiecare dimineață. Acest lucru generează aproximativ 10w de energie electrică, suficientă pentru un bec.

Gătește la soare

Ea profită din plin de resursele naturale, folosind pentru a găti un aragaz solar – un dispozitiv care folosește oglinzi pentru a concentra energia solară într-un punct central unde se încălzește suficient pentru a prepara mâncarea. 

„Mâncarea gătită la soare este delicioasă și nu folosește gaz sau electricitate. Și poate fi folosit în cazul unui dezastru natural. Vreau să gătesc în continuare cu energie solară și să-mi dezvolt abilitățile culinare”, a adăugat ea.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.