Reclamă
Reclamă

O femeie din Germania a primit o pedeapsă mai aspră decât un violator condamnat, după ce a fost găsită vinovată de defăimare, relatează The Telegraph.

Maja R, o tânără de 20 de ani din Hamburg, l-a făcut pe un tânăr condamnat pentru viol în grup „porc violator” și „individ dezgustător”, insulte care constituie defăimare conform legislației germane.

Este vorba despre unul dintre cei 9 tineri care au violat în grup o fată de 15 ani într-un parc din Hamburg în 2020, un caz care a șocat orașul.

Reclamă

Maja R. a fost condamnată să petreacă un weekend de închisoare pentru atacurile sale verbale. Violatorul a primit o pedeapsă cu suspendare și nu a executat nicio zi de închisoare deoarece era minor.

Sentința a stârnit furie în Germania, iar mulți oameni au criticat defectele sistemului judiciar din Germania, care prevede pedepse disproporționate pentru defăimare.

Maja R. și-a exprimat dezgustul într-un mesaj trimis unuia dintre violatori, după ce numele și numărul lui de telefon au fost divulgate pe Snapchat. Ea a declarat în fața instanței că i-a trimis mesajul „fără să se gândească de două ori”.

Tânărul este unul dintre cei 9 bărbați și adolescenți condamnați pentru violarea unei tinere de 15 ani într-un parc din Hamburg în septembrie 2020. Toți aveau sub 20 de ani la acea vreme și au fost judecați conform legislației privind minorii. Doar unul dintre ei a făcut închisoare.

Restul atacatorilor, inclusiv cel defăimat de Maja R., au primit pedepse cu suspendare. Anne Meier-Goering, președinta completului de judecată, a subliniat în timpul procesului că „niciunul dintre inculpați nu a spus niciun cuvânt de regret”.

Maja R. a fost condamnată la un weekend de închisoare după comentariile ei, deoarece avea o condamnare anterioară pentru furt și nu a participat la ședința de judecată pentru acest caz.

Ea i-a cerut scuze tânărului pe care l-a contactat, spunând în instanță că gestul ei „nu a ajutat pe nimeni”. Tânăra a adăugat că vrea să se întoarcă la școală și să devină asistentă medicală.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro