Mai mult decât atât se numără printre puținele companii unde angajaților le sunt făcute teste pentru coronavirus.

Fabrica Continental din Sibiu a anunțat că își va relua complet activitatea din 11 mai și face angajări în această perioadă.

Fabrica angajează ingineri, programatori și tehnicieni

„Angajările continuă. Căutăm atât ingineri, programatori, cât şi tehnicieni specializaţi în instalaţii, electrotehnică şi chiar recrutăm pentru o brigadă de pompieri a Continental Sibiu.

Bineînţeles, procesul de recrutare a fost adaptat circumstanţelor şi interviurile se desfăşoară strict online”, a explicat Alice Nistor, potrivit Agerpres.

Fabrica cu 4500 de angajați și-a continuat într-un mod restrâns activitatea în cele 2 luni și nu a făcut nici o disponibilizare așa cum s-a întâmplat la alte companii.

În ultimele două săptămâni o parte dintre angajați și-au luat concediu, iar alţii au intrat în şomaj tehnic.

Testează angajații împotriva Covid-19

De asemenea potrivit reprezentantei Alice Nistor, fabrica Continetal este printe puținii  angajatori care îşi testează angajații pentru COVID-19.

Decizia vine ca o măsură suplimentară prin care se încearcă prevenirea răspândirii noului virus. Mai mult decât atât, salariații sunt verificați dacă poartă corect masca în fabrică.

Continental Sibiu produce aproximativ 33 de milioane de unități anual

Fabrica Continental Sibiu produce aproximativ 33 de milioane de unităţi electronice de control anual a mai dezvăluit sursa citată.

În fabrica din Sibiu sunt dezvoltate și testate sisteme inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedale de acceleraţie.

La nivel european, grupul german Continental se situează pe locul doi la capitolul producere de componente auto şi anvelope.

Are peste 240.000 de angajați, 20.000 în România.

Totuși vânzările companiei la nivel mondial au fost afectate de apariția pandemiei, dar și procesul de trecere de la autoturismele pe benzină la motorină la cele electrice şi hibride.