Reclamă

Aplicația ePPO este disponibilă în prezent pentru platforma Android, dezvoltatorii lucrează la crearea unei versiuni pentru iOS, care este de așteptat să fie livrată în câteva săptămâni.

Ucraina a creat o aplicație pentru dispozitivele mobile care va ajuta unitățile de apărare aeriană să completeze informațiile radar despre o țintă aeriană pentru a spori șansele de a o distruge, potrivit Departamentului de Comunicații Strategice al Ucrainei.

Sursa: Social media

„Versiunea Android a aplicației „ePPO” este deja disponibilă pentru descărcare. Acum fiecare cetățean al Ucrainei se poate alătura apărării antirachetă și antiaeriene a cerului nostru.” a declarat Departamentul de Comunicații Strategice al Oficiului Comandantului în Comandant. A declarat șeful Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pentru a utiliza aplicația, tot ce este necesar este să instalați aplicația „ePPO” pe smartphone, să treceți un proces rapid de autorizare, să faceți clic pe „Test” pentru a vă asigura că totul funcționează și să fiți gata să notificați luptătorii antiaerieni despre amenințările percepute . .

Cum funcționează aplicația

Dacă vedeți o țintă aeriană, de exemplu, o rachetă de croazieră sau o dronă sinucigașă, trebuie să deschideți „ePPO” pe smartphone, să selectați tipul țintei aeriene, să îndreptați smartphone-ul în direcția țintei și să apăsați pe butonul roșu.

Specialiștii în apărarea aeriană vor vedea un semn pe hartă, acesta va completa informațiile radar și amenințarea va fi doborâtă.

Aplicația ePPO este disponibilă în prezent pentru platforma Android, dezvoltatorii lucrează la crearea unei versiuni pentru iOS, care este de așteptat să fie livrată în câteva săptămâni.

Ministerul a oferit sfaturi despre cum să recunoașteți UAV-urile și să vă protejați de aceste arme. În special, motorul dronei sinucigașe este unul puternic. Când se apropie, în aer se aude un sunet asemănător cu funcționarea unui moped sau a unui motor cu drujbă.

„Când auzi un astfel de sunet, încearcă să intri într-un adăpost special echipat. Folosește subsoluri, subsolurile clădirilor, parcări subterane, pasaje sau respectă regula „doi pereți”, a spus Ministerul.

De asemenea, nu trebuie să stați în niciun vehicul: coborâți, fugiți cât mai departe de drum și încercați să găsiți un adăpost potrivit. Locurile de adăpost ar trebui alese cât mai departe de obiectele strategice militare și instituțiile administrative.

„Nu vă ascundeți în intrări, sub arcade pe casele scărilor, în subsolurile clădirilor cu panouri, lângă echipamente auto, benzinării etc.”, a subliniat Ministerul Reintegrării.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro