Cristian-Gabriel Pascu, cu un trecut profesional în sectorul frumuseții, a fost numit vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), deși nu deține experiență în domeniul jocurilor de noroc.

Această numire a stârnit controverse, având în spate o carieră de hairstylist și administrator de saloane de înfrumusețare, alături de o prezență în politică ca fost consilier local PNL la Sector 6.

Cristian Pascu recunoaște lipsa de experiență specifică postului: „Strict pe domeniul jocurilor de noroc nu pot să spun că am o experiență. (…) Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină, am dus-o la capăt”, a declarat acesta pentru G4Media.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, și Theodor Stolojan au exprimat nemulțumiri cu privire la această numire, punând-o pe seama unor mecanisme politice. „Nu înțeleg rațiunile pentru care PNL a pus un hairstylist în această funcție. Din păcate arată un mecanism de numire în funcții importante din România, mecanism politic, pe bază de sinecură. Îmi pare rău că face parte din coaliția noastră de guvernare”, menționează Dîncu.

Diana Stoica, deputat USR, solicită revocarea urgentă a lui Pascu din funcție, acuzându-l pe premierul Marcel Ciolacu că protejează industria jocurilor de noroc: „Marcel Ciolacu e cel mai mare mincinos și cel mai mare protector al industriei jocurilor de noroc. Îi cerem urgent domnului Marcel Ciolacu să revoce numirea și să pună în fruntea acestei instituții cheie pe cineva care înțelege cu ce se mănâncă”.

Informația despre numirea lui Cristian Pascu a fost evidențiată inițial de Digi24, care a solicitat un punct de vedere de la Executiv, însă nu a primit niciun răspuns până la momentul publicării.

Guvernul pare să facă față unor acuzații serioase de protejare a industriei jocurilor de noroc, în timp ce inițiativele legislative pentru reglementarea mai strictă a acestei piețe rămân blocate.