O numire neobișnuită în cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a stârnit reacții aprinse în spațiul public.

Cristian-Gabriel Pascu, cu studii în domeniul coafurii și experiență în administrarea saloanelor de înfrumusețare, a fost desemnat în funcția de vicepreședinte al ONJN, deși acesta nu are nicio experiență în industria jocurilor de noroc.

Deși Cristian Pascu recunoaște deschis lipsa sa de experiență în domeniu, numirea sa a fost confirmată de Premier, la propunerea Ministerului Finanțelor. „Strict pe domeniul jocurilor de noroc nu pot să spun că am o experiență…” a declarat Pascu pentru G4Media, adăugând că a fost numit pe baza capacității de a duce la capăt sarcinile primite.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, și-a exprimat nedumerirea față de această decizie, subliniind mecanismele politice din spatele numirilor în funcții importante. Theodor Stolojan a menționat că, deși nu este nevoie de expertiză specifică economiei digitale pentru a conduce o organizație, lipsa calităților dovedite ale lui Pascu reprezintă o greșeală.

Opoziția, prin vocea deputatului USR Diana Stoica, îi cere premierului Marcel Ciolacu să revină asupra acestei decizii și să aleagă pentru conducerea ONJN o persoană cu experiență relevantă în domeniu, acuzând protejarea industriei jocurilor de noroc.