Reclamă
Reclamă

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a subliniat creșterea nivelului de trai în România, observând numărul semnificativ de suporteri români prezenți la meciurile naționalei de la Euro 2024 în Germania. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței organizate de Digi24 în parteneriat cu Asociația Română a Băncilor.

„Vorbim de apartenența la UE și de faptul că aceasta a venit cu foarte multe beneficii și știrea care spune cum se transferă către populație din valoarea adăugată – a crescut PIB-ul de 3 ori, am ajuns la nivelul Poloniei, 80%. Există mai multă prosperitate în România și ca exemplu putem să spunem câți români au fost acum la meciurile de fotbal din Germania. Cum ne-am fi imaginat acum 5 ani că putem fi în număr de zeci de mii, de sute de mii de români prezenți la un campionat de european de fotbal? Asta înseamnă că sunt mai mulți bani pentru populație.”, a declarat Radu Oprea.

Ministrul a remarcat astfel că prezența masivă a cetățenilor români la un eveniment sportiv de anvergură internațională este un indicator al creșterii economice și al îmbunătățirii nivelului de trai.

Reclamă

România și-a crescut semnificativ PIB-ul în ultimii ani, ajungând la 80% din nivelul Poloniei, conform afirmațiilor ministrului Oprea. El a evidențiat că această creștere economică s-a tradus într-o prosperitate mai mare pentru cetățeni, ceea ce este reflectat de capacitatea lor financiară de a susține echipa națională în străinătate.

Recapitulând, ministrul Economiei, Radu Oprea, a asociat prezența ridicată a suporterilor români la Euro 2024 cu creșterea prosperității în România, subliniind beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană și dezvoltarea economică a țării.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro