Reclamă
Reclamă

În luna iunie s-au înregistrat cu 47% mai multe întârzieri și anulări de zboruri în comparație cu luna mai, conform datelor unui studiu realizat de agenția de turism online Vola. Din totalul zborurilor rezervate prin platforma Vola în iunie, 10% au fost anulate, aproape dublu față de luna mai. Cele mai afectate au fost zborurile spre și dinspre principalele orașe europene, precum Londra, Paris sau Milano, informează news.ro.

„În ultima perioadă, mai multe zboruri au fost anulate sau au suferit întârzieri considerabile, afectând planurile de călătorie a zeci de mii de pasageri. Potrivit datelor emise de agenția de turism online Vola.ro, în iunie au fost cu 47% mai multe întârzieri și anulări de zbor în comparație cu luna mai. Din totalul zborurilor rezervate prin platformă în iunie, 11% au avut întârzieri declarate oficial, iar numărul anulărilor s-a dublat față de luna precedentă”, au declarat reprezentanții companiei.

Chiar dacă au existat întârzieri și anulări pe multiple rute, cele mai afectate au fost zborurile spre și dinspre principalele orașe europene, cum ar fi Londra, Paris sau Milano. Aceste destinații sunt printre cele mai aglomerate huburi europene, fiind puncte de conexiune pentru zboruri din și spre toate colțurile lumii. În special în plin sezon, aceste orașe se confruntă cu cele mai multe dificultăți privind traficul aerian.

Reclamă

La începutul sezonului estival, numărul zborurilor anulate și întârziate a crescut în comparație cu lunile de primăvară. Totuși, datele arată că situația este mai bună acum față de anii trecuți, când procentul anulărilor și întârzierilor în această perioadă ajungea la 30%.

Luna iunie marchează doar începutul sezonului estival, iar iulie și august se estimează că vor fi și mai aglomerate. De asemenea, companiile aeriene care operează un număr mare de zboruri pe rute diversificate, în special cele low-cost, se confruntă cu cele mai multe probleme care îngreunează traficul aerian.

Având în vedere că traficul aerian a crescut din cauza sezonului estival și a competițiilor sportive din Europa, există mai multe zboruri și pasageri de gestionat comparativ cu alte luni ale anului. Întârzierile, chiar și mici, din prima parte a dimineții pot afecta planificarea pentru întreaga zi, influențând sistemul de control al traficului aerian și organizarea aeroportului, ceea ce duce la întârzieri suplimentare ale zborurilor.

Un alt factor care contribuie la problemele din această perioadă este lipsa personalului specializat. Atât aeroporturile, cât și companiile aeriene se confruntă cu un deficit de personal, astfel încât echipele existente nu reușesc să facă față cererii crescute din timpul verii. Pe lângă acest aspect, există și defecțiuni tehnice ale aeronavelor sau probleme operaționale, cum ar fi insuficiența aeronavelor disponibile și modificările orarului de zbor, care pot genera un efect negativ în lanț asupra traficului aerian.

Este important de menționat și impactul condițiilor meteorologice din această perioadă. În ultimele săptămâni, Europa a fost afectată de fenomene extreme, cum ar fi furtunile puternice, valurile de căldură și incendiile, care au perturbat traficul aerian.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro