Reclamă
Reclamă

Incendiile de vegetație care au afectat Grecia anul acesta sunt de peste două ori mai multe decât anul trecut și au făcut scrum, doar în iunie, aproape 10 mii de hectare.

Potrivit guvernului de la Atena, anul acesta în luna iunie au fost aproape 1.300 de incendii, față de 533 înregistrate în aceeași perioadă în 2023. Experții Observatorului Național din Grecia spun că suprafețele arse anul acesta sunt deja de 5 ori mai mari decât media ultimilor 25 de ani.

„Totul, din cauza caniculei care a lovit Grecia, la fel ca alte țări, mult mai devreme decât în alți ani, cu temperaturi care au atins local și 44 de grade Celsius. Iar previziunile pentru această lună sunt la fel de îngrijorătoare, pentru că și în perioada următoare sunt așteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.”

Reclamă

În iunie 2023, Grecia a înregistrat 533 de incendii de vegetație, mult mai puține comparativ cu anul acesta, când aproape 1.300 de incendii au devastat regiuni întinse. Suprafețele arse sunt mult peste media ultimilor 25 de ani. Experții avertizează că fenomenul temperaturilor extreme va continua, cu probabilitatea de noi incendii pe fondul caniculei persistente.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro