Reclamă

Numărul deceselor din Turcia a atins o cifră de neimaginat: peste 21.000 de suflete. Trupurile acestor oameni au fost găsite fără suflare printre maldărele de moloz lăsate în spate de cutremur. Inclusiv la această oră se caută în continuare posibili supraviețuitori printre ruine. Echipe de salvatori din mai multe state, printre care și România, sapă în mod constant printre dărâmături.

Numărul deceselor crește, speranțe puține pentru a mai fi găsiți supraviețuitori

La începutul acestei săptămâni o zonă a Turciei, precum și o parte din Siria au fost zguduite puternic de două cutremure. Magnitudinea celor două seisme a fost de 7,8 și respectiv 7,5. Suficient de mari încât să pună la pământ blocuri întregi pline cu oameni. Din nefericire, în marea de dărâmături, tot mai puține strigăte de ajutor sunt auzite.

În ultimele ore însă, numărul deceselor a continuat să crească. Astfel, acesta a ajuns în prezent la peste 21.000.

Echipele de salvatori caută în continuare printre ruine cu ajutorul utilajelor, dar și cu mâinile goale.

Au fost salvați bătrâni, copii, , femei, bărbați, animale de companie în zecile de ore care s-au scurs de la cele două cutremure.

Social media

Cu toate că unii supraviețuitori așteaptă cu sufletul la gură să le fie găsite familiile, șansele sunt tot mai puține spun experții. Dincolo de faptul că au fost îngropați în moloz, supraviețuitorii ai fost nevoiți să lupte cu foamea, dar și cu frigul.

Numeroase state s-au mobilizat pentru a ajuta Turcia, astfel că au fost trimise echipe de salvare. Inclusiv din România au plecat spre regiunea Gaziantep, astfel de echipe. De altfel peste 3000 de experți în dezastre naturale au ajuns în zona  afectată in Turcia pentru a oferi sprijin.

În ceea ce privește Siria, accesul pentru ajutor din exterior a fost dificil. În mediul online au circulat mai multe video-uri cu cetățeni sirieni care susțin că țara lor nu este ajutată în astfel de momente critice.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro