A fost o a doua noapte neagră printre ruinele din zona de sud a Turciei și Siria.

Echipele de salvare caută în continuare cu disperare posibili supraviețuitori în urma celor două cutremure desfășurate recent în Turcia. Numărul deceselor a depășit însă în acest moment 7900 de decese. De asemenea, peste 30.000 de oameni sunt răniți grav în urma dezastrului natural.

Numărul deceselor crește constant

Sute de voluntari s-au îndreptat în ultimele ore spre Turcia pentru a ajuta la amplele operațiuni de salvare. Echipe formate din autorități și voluntari caută neîntrerupt printre blocurile și clădirile dărâmate, posibile semne de viață.

Separat de aceștia, familii îndurerate sapă cu mâinile goale în speranța că îi vor găsi pe cei dragi dispăruți. În toată această imagine a durerii, strigătele de ajutor sunt tot mai rare. Asta pentru că deja se scurg ore importante de la momentul în care a avut loc dezastrul.

Numeroase state s-au mobilizat rapid și au trimis către Turcia tot suportul necesar.

În total, aproape 3000 de specialiști în dezastre naturale din mai multe state ale lumii au ajuns în Turcia pentru a oferi ajutor. De altfel, voluntari din cadrul ONG-urilor sau civili, au aterizat în Turcia pentru a întinde o mână în astfel de momente. Mobilizarea a fost atât de masivă în acest sens încât Aeroportul din Istanbul este constant arhiplin.

Liderii din toată lumea au transmis mesaje de condoleanțe și și-au oferit suportul pentru situația critică lăsată în urmă de cutremure. Printre aceștia și România. De asemenea, deși este în plin conflict cu Rusia, Ucraina nu a stat deoparte în acest sens. Astfel, Zelenski a dat asigurări că este oricând gata să ofere ajutor Turciei.

În zonele afectate de cutremure, mobilizarea este în continuare masivă. În paralel sunt urmărite din satelit evoluțiile în ceea ce privesc posibilele situații de urgență din zonă.