Frații Tate sunt eliberați din Arestul Central al Capitalei, după 3 luni petrecute în spatele gratiilor. Unul dintre avocații lor a făcut primele declarații după această „victorie” față de decizia Tribunalului București, de prelungire a arestului preventiv până la finalul lunii aprilie.

Andrew și Tristan Tate au scăpat de închisoare. Curtea de Apel București i-a plasat în arest la domiciliu vineri, 31 martie. Asta după ce avocații lor au contestat măsura de prelungire a arestului preventiv, până în data de 29 aprilie.

La scurt timp după această decizie favorabilă, unul dintre avocații celor doi a făcut primele declarații. Acesta a dat garanții că cei doi frați nu vor fugi din țară, după cum s-a vehiculat în ultimele luni.

Ba mai mult, britanicii își asumă chiar să colaboreze cu autoritățile, pentru a-și demonstra nevinovăția. Cei doi sunt acuzați de viol, trafic de persoane și constituirea unui grup infracțional.

Nu va fugi nimeni din țară dintre frați. Și-au exprimat în nenumărate rânduri intenția de a colabora cu organele judiciare și și-o mențin. Au prezentat, așa cum am spus și mai devreme toate garanțiile. Au copii în România, au casă în România, au un proces împotriva lor. Nu există niciun motiv pentru care să fugă din țară. Frații Tate nu vor să ducă o viață de fugar în țară. Sunt doar obosiți în vor să se odihnească., a declarat avocatul fraților Tate, conform SpyNews.

Andrew și Tristan Tate au stat 3 luni în arest

Andrew și Tristan Tate au fost ridicați de procurorii DIICOT pe 29 decembrie, iar două zile mai târziu au fost plasați în arest preventiv, pentru 30 de zile. Măsura a fost prelungită până acum de 2 ori, iar în 22 martie Tribunalul București a luat aceeași decizie încă o dată. Însă avocații britanicilor au depus contestație, iar aceasta din urmă a fost admisă de Curtea de Apel București.

Cei doi sunt acuzați că alături de cele două complice ale lor, Georgiana Manuela Naghel şi Alexandra Luana Radu, au pus la cale o rețea prin care obligau tinere să producă materiale video, destinate adulților.

Femeile erau ademenite de Andrew și Tristan, care le promiteau relații de lungă durată. În schimb, acestea ajungeau să fie ținute cu forța într-o casă din Ilfov, unde erau păzite în permanență și obligate să realizeze filmulețe, care ulterior le aduceau celor doi sume mari de bani.