Reclamă

Industria IT este în continuă dezvoltare, iar tot mai multe persoane își caută un job în domeniu. Deși ai crede că salariile sunt foarte mari încă de la început, nu este deloc așa. Salariul de început este mai mic, dar va crește odată cu vechimea și experiența angajatului.

Testerii de programe din domeniul IT au salariul cel mai mic. Aceștia se bucură de doar 3.000 de lei în domeniul. Comparativ cu cel mai mic salariu, un director de tehnologie poate ajunge să primească lunar suma de 40.000 de lei, conform platformei Salario. Veniturile din domeniu sunt mari, iar scutirea de taxe, îi ajută pe mulți angajați să se bucure de salariul întreg. Media salariilor din această industrie este de 9.094 de lei, anunță Institutul Național de Statistică (INS).

Pixabay

Directorul tehnologic ajunge la salariul de 15.000 de lei

Tot Salario a anunțat cu un manager de proiect IT poate lua în mână și 9.000 de lei net lunar. Chiar dacă este o sumă destul de mare, la care unii români doar visează, sunt job-uri mai bine plătite tot în domeniu. De exemplu, un arhitect IT poate primi în jur de 12.000 lei, iar directorul tehnologic ajunge să primească 15.000 lei

„Acestea se numără printre cele mai mari salarii din IT. Cu toate acestea, în funcție de proiectele la care lucrează, experiența de lucru anterioară și dimensiunea companiei, veniturile pot crește semnificativ. Spre exemplu, un CTO (director de tehnologie – n.r.) poate să ajungă și la un salariu de circa 8.000 de euro pe lună”, spune Bogdan Badea, directorul executiv al platformei de recrutare eJobs România.

Pentru a avea un venit peste medie, este nevoie să îndeplinești anumite condiții. Este nevoie de efort și muncă prin care să înveți tot ce este nevoie și să îndeplinești sarcinile în timpul stabilit. Cele mai multe companii nu vor cere diploma unei facultăți în domeniu. Acestea se axează pe cunoștințele fiecăruia și pe aptitudinile pe care le are.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro