Reclamă

Internetul este unul dintre cele mai importante instrumente de care ne folosim zilnic. Atât pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în jurul nostru, cât și pentru a ne desfășura activitatea cotidiană. Pentru a putea naviga în condiții optime, ai nevoie de o conexiune stabilă la internet. Totodată, e necesar să ai și un scop bine definit pentru care să navighezi în mediul online. 

Cum să îți protejezi conturile de pe rețelele sociale

Pentru ca activitatea pe internet să fie cât mai sigură, iar datele tale personale să nu cadă pradă hackerilor este esențial să te protejezi folosind metode de apărare. Cei mai mulți dintre noi petrecem foarte mult timp pe rețelele de socializare.

Indiferent de tipul de activitate pe care o „prestezi” pe social-media, trebuie să fii vigilent în legătură cu informațiile tale personale. Totodată, trebuie să sporești atenția la informațiile pe care le distribui. De aceea, e indicat să modifici setările de confidențialitate. Asta pentru ca infractorii cibernetici să nu vă poată accesa datele.

Când îți creezi un cont pe o anumită platformă trebuie să-ți setezi o parolă cât mai complexă. Pentru asta, este recomandat să folosești atât cifre și litere, cât și caractere speciale, pentru a spori nivelul de siguranță.

 Nu știi niciodată când datele tale personale pot cădea pradă infractorilor cibernetici. Iată câteva sfaturi pentru a fi în siguranță pe internet
Arhivă presă

Cel mai important lucru, nu stoca informațiile cardului bancar

Cu siguranță ai observat că majoritatea aplicațiilor de comerț electronic îți solicită la finalul unei tranzacții online să salvezi detaliile cardului tău de credit, astfel încât să nu mai fie nevoie să introduci detaliile de fiecare dată când vei folosi respectiva platformă.

În măsura în care dispozitivul este la tine, nu există nici un pericol. Însă nu poți fi sigur niciodată că cineva nu te va jefui pe stradă sau că nu-ți vei pierde dispozitivul. De aceea, este recomandat să nu stochezi niciun fel de informații ale cardului tău bancar nicăieri în mediul online, astfel încât să poți rămâne în siguranță în mediul online.


Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro