Reclamă

Toate kilogramele puse în sezonul rece trebuie să dispară. Astfel, oamenii caută ajutor în acest proces. Nutriționistul Gianluca Mech sare în ajutorul celor ce vor să slăbească și le oferă 10 alternative sănătoase pentru a face acest lucru. Pe lângă faptul că te ajută să slăbești, aceste alimente te scapă și de răcelile de sezon.

1. Alimentele care te scapă de răceli

Perioadele de tranziție între anotimpuri supun organismul nostru la un mai mare efort de acomodare. În această perioadă este foarte important să consumăm alimente care să ne stimuleze imunitatea și să ne ajute să nu ne îmbolnăvim așa ușor.

Pe primul loc se află ouăle, care conțin vitaminele D și B12, zinc, fier și seleniu. Aceste produse susțin sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Supa de pui ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea răcelilor. Oamenii de știință au mai făcut o descoperire importantă. Supa de pui ajută la încetinirea mișcării neutrofilelor. Acestea sunt celulele albe din sânge care ne apără împotriva infecțiile, dar care sunt totoadă parțial responsabile de procesele inflamatorii din organism.

Se știe deja că mierea, naturală evident, este extrem de benefică pentru sănătatea noastră. Acest aliment provenit de la albine previne infecțiile bacteriene și virale. Este important, totuși, să consumăm mierea cu măsură. Conținutul ridicat de zahăr poate împiedica sistemul imunitar să își facă treaba.

Nu știai acest lucru! Alimentele care te scapă de răceli. Bonus: Slăbești imediat dacă le consumi
Pixabay

2. Lămâile și portocalele, reginele fructelor

Lămâile și portocalele sunt esențiale în sezonul rece, și nu numai. Aceste fructe conțin vitamina C și întăresc sistemul imunitar.

Iaurtul este o sursă excelentă de proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase. Conține o mulțime de bacterii probiotice care ajută la protejarea sistemului imunitar.

Puteți încerca și ovăzul, care este bogat în fibre, magneziu, zinc și antioxidanți. Fulgii de ovăz ajută organismul să elimine toxinele.

Ghimbirul este cea mai bună alegere pentru a reduce durerea și inflamația în cazul unei răceli. Studiile arată că îmbinarea ghimbirului cu miere și consumul zilnic al unei lingurițe din acest amestec ajută la întărirea sistemului imunitar.

3. De ce să consumăm Kiwi

Kiwi  conțin o mulțime de nutrienți esențiali, inclusiv folat, potasiu, vitamina K și vitamina C. Vitamina C stimulează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva infecțiilor, în timp ce ceilalți nutrienți ajută restul organismului să funcționeze corect.

Atât ceaiul verde, cât și cel negru, conțin flavonoide (antioxidanți). Ceaiul verde conține în plus și epigalocatechin galat (EGCG), un alt antioxidant puternic. Acesta susține buna funcționare a sistemului imunitar.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro