Reclamă

Casa Poporului sau Palatul Parlamentului este pe locul doi în lume ca fiind cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil. Întreținerea ei reprezintă un efort uriaș, chiar dacă doar 30% din clădire este ocupată. Construcția a fost finalizată în 1990 și a fost visul lui Nicolae Ceaușescu.

Sumele exorbitante pentru plata gazului și a electricității de la Palatul Parlamentului

Casa Poporului are dimensiuni colosale, iar asta presupune ca în fiecare lună să se cheltuie sume colosale pentru plățile gazului și ale electricității. Construcția a costat circa 5 miliarde de euro. Conform datelor oficiale, în fiecare an se cheltuie peste 7 milioane de euro pentru a achita gazul și electricitatea. Este o sumă exorbitantă. Asta în condițiile în care doar 30% din clădire este utilizată. În plus, 70% din construcție nu este structurată pentru nevoile persoanelor, ci doar pentru a-i satisface cultul fostului președinte comunist.

Nu o să-ți vină să crezi! Cât costă gazul, pe un an, pentru a încălzi toată Casa Poporului
social media

Curiozități despre Casa Poporului

  1. Casa Poporului găzduiește Muzeul Național de Artă al României- cele două instituții nu comunică și nu se poate trece dintr-una în alta.
  2. Tot aici s-a filmat un film religios- filmul se numește „Amen” și a fost regizat de Costa-Gravas.
  3. Casa Poporului este construită pe fostul Deal al Spirii, actualmente al Arsenalului- aici s-a dat lupta între trupele române împreună cu pompierii și trupele turcilor în cadrul Revoluției Pașoptiste.
  4. Aceasta împarte curtea cu Catedrala Mântuirii Neamului.
  5. În trecut, aceasta a fost sediul Curții Noi.
  6. La Palatul Parlamentului sunt expuse lucrări ale celebrului pictor Sabin Bălașa
  7. La un moment dat s-a zvonit că acest loc ar fi bântuit- paznicii au mărturisit că pe timp de noapte se aud fluierături neomenești sau se activează brusc alarmele.
  8. Palatul Parlamentului a fost vizitat de către Michael Jackson.
  9. S-a demolat un cartier întreg pentru Casa Poporului- a fost nevoie să se distrugă un cartier întreg din București care era numit la vremea respectivă, Uranus.

Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro