Reclamă

În ziua de azi este foarte greu să ne dăm seama care produs este sănătos. Există, totuși, instituții care se ocupă cu analizarea alimentelor. InfoCons Protecția Consumatorului a făcut câteva studii recente cu privire la crenvurștii pe care cu toții îi consumăm. Este incredibil ce conțin aceste mezeluri!

InfoCons a făcut un studiu comparativ despre evoluția produselor tip crenvursti de pui în perioada 2009-2022, pe baza studiilor din 2009, 2015, 2017, 2019 și 2022. Se pare că ceea ce scrie pe etichetele acestor produse i-a șocat pe specialiști.

Șocant! Crenvurștii de pui…nu conțin pui

 „Crenvurștii sunt un produs pe care îl cumpărăm pentru a-l mânca dimineața, la serviciu, când mergem la picnic, sau, mai nou, chiar între 2 felii de pâine sub denumirea de hot dog. Sperăm cu toții că un astfel de produs este compus doar din carne, arătând și mirosind a carne, cu ceva condimente adăugate și cam atât”, a declarat președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Conform acestuia, citind eticheta sau urmărind testele comparative ale InfoCons, s-a aflat că un singur produs conține chiar și 12 E-uri. Sunt șanse mici să mai existe vreun pic de carne în aceste produse.

În cadrul studiului, s-a constatat că numărul mediu de E-uri s-a menținut, după o fluctuație în perioada 2015-2018, astfel:

  • 5 E-uri în studiul din 2009;
  • 6 E-uri în studiul din 2015;
  • 7 E-uri în cazul studiul din 2017;
  • 6 E-uri în 2018 ;
  • 5 E-uri în studiul din 2022.

Nu o să îți vină să crezi! Iată ce au descoperit specialiștii în crenvurștii de pui. E teroare!

În ceea ce privește numărul maxim de E-uri, acesta a scăzut în anul 2022:

  • 8 E-uri în anul 2009;
  • 7 E-uri în anul 2015;
  • 12 E-uri în anul 2017;
  • 12 E-uri în anul 2018;
  • 10 E-uri în anul 2022.

Conform InfoCons, cel mai mare număr de E-uri într-un singur crenvurști de pui a fost găsit în studiile din anii 2017 și 2018. Aici s-au regăsit 12 E-uri într-un singur produs.

Citiți etichetele!

De asemenea, a fost identificată o creștere a tipurilor de aditivi pe care îi conțin aceste produse, după cum urmează:

  • 10 tipuri de aditivi identificați în 2009;
  • 16 tipuri de aditivi identificați în 2015;
  • 21 de tipuri în 2017;
  • 15 tipuri în 2018 ;
  • 23 de tipuri în 2022.

Citește AICI întregul studiu despre otrava pe care o consumăm la micul-dejun.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro