„I-am zis tatălui meu că mă duc la fotbal și aveam deja bagajul sub scară.”

Liviu Guță se înscrie în rândul persoanelor publice care au muncit mult, de mici, înainte a obține succesul de azi. Manelistul la doar 15 ani și-a luat viața în propriile mâine și a decis să fugă de acasă. Cu doar un rucsac în spate și fără ca nimeni să știe a plecat din țară. Cum a reușit să facă primii bani?

La vârsta de 15 ani, Liviu Guță a decis să se despartă de familie și de tot ce însemna viața lui până atunci. Și-a mințit părinții că pleacă la fotbal și s-a urcat în tren. Manelistul a plecat în Iugoslavia, acolo unde a luat viața de la zero. Pentru câțiva dinari și o masă caldă a muncit mult. Acesta a practicat tot felul de munci gospodărești, reușind astfel să facă rost de primii săi bani.

„Am plecat la vârsta 15 ani, singur, în Iugoslavia. Am zis să mă duc să muncesc și să îmi fac un viitor. Auzisem eu că acolo se lucrează și am plecat cu trenul. I-am zis tatălui meu că mă duc la fotbal și aveam deja bagajul sub scară. M-am urcat în tren, am ajuns în Iugoslavia, eram ascuns că nu aveam voie. Îmi doream să am un ban al meu, să muncesc. Trebuia să trec ilegal și am trecut. M-am băgat într-o cușetă și m-am băgat sub cușetă, iar de acolo am stat liniștit și am coborât când am ajuns.

Am stat în Iugoslavia trei ani de zile. În timpul acela, mama mea mi-a făcut parastas. Nu a știut nimeni de nimeni. În aceștia trei ani am lucrat la porumb, la prășit, la vaci, la toate chestiile gospodărești. Am muncit foarte mult pentru 15 dinari pe zi, câteodată 25 și trei feluri de mâncare.”, a declarat Liviu Guță, în cadrul emisiunii „În oglindă”.

Nu o să îți vină să crezi din ce a făcut Liviu Guță primii bani! La doar 15 ani a fugit de acasă și nimeni nu a mai știut nimic de el
Social media

Munca l-a dus la închisoare

După Iugoslavia a urmat Austria. Cu aceeași dorință de muncă, Liviu Guță a schimbat țara și a ajuns în Austria. Aici a muncit pentru o perioadă într-un salon de câini, însă după șase luni a fost prins de autorități. Cum stătea ilegal în țară, Liviu Guță a fost dus la închisoare.

„Am lucrat la un salon de câini, îi spălam, îi tundeam, șase luni de zile am stat în Austria, până m-au prins niște civili că mă duceam să îmi cumpăr niște plăcinte și au venit unii. Mi-au pus piciorul pe cap, cătușele, m-au întrebat de unde sunt și le-am zis că sunt din Serbia. Auzisem că dacă te expulzează, dacă nu le spui că ești român sau nu te găsesc îți dădeau drumul.

M-a dus la un fel de pușcărie, dar era mai bine ca acasă. Ce aveai acolo nu aveai în mall. Îți dădeau bani, haine, la ora opt seara aveam program și învățasem două manele, deși mie nici nu îmi plăceau atunci(…) dimineața la plimbare treninguri, nu era să zici pușcărie.”, a mai spus Liviu Guță.

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.