Reclamă

Medicii trag semnale de alarmă și ne propun să mâncăm cât mai sănătos. Uneori, oamenii chiar încearcă să abordeze un stil de viață mai sănătos, însă nu reușesc întotdeauna, ci nu din cauza lor. Mai clar, conform unul cunoscut cercetător, unele alimente sunt falsificate foarte ușor.

Gheorghe Mencinicopschi, biochimist și cercetător, a scris în cartea sa „Noua ordine alimentară. Și noi ce mâncăm?”, despre alimentele care pot fi falsificate. Este atât de ușor încât nu ai cum să îți dai seama.

Cum se falsifică alimentele

De exemplu, în lapte se adaugă apă, se extrag grăsimile și se amestecă diferite tipuri de lapte. De asemenea, unii producători obișnuiesc să mascheze defectele sau să prevină alterarea cu ajutorul conservanților sau al substanțelor de neutralizare.

O altă problemă este că în smântână se adaugă uneori făină, gelatină, lapte bătut, albuș de ou. O altă informație șocantă este că unii producători adaugă chiar și cretă sau ghips.

Nu o să îți vină să crezi! Cum se falsifică alimentele: Iată ce mănânci, de fapt, atunci când cumperi carne de porc

La rândul său, untul este cel mai bine imitat de margarinele pe bază de grăsimi hidrogenate. Acestea sunt nocive pentru sănătate. Sunt obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de pește dezodorizată.

Mierea se îngroașă cu amidon

Brânzeturile sunt modificate prin înlocuirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală. De asemenea, în mieze putem găsi îndulcitori, fie naturali, fie artificiali. Mierea se îngroașă cu amidon, gelatină sau clei de oase.

Fiindcă producătorii nu vor să piardă absolut nimic, ceea ce rămâne pe oase după dezosarea manuală este recuperat prin procedee mecanice. Acest tip de carne are o valoare biologică și microbiologică scăzută. Un lucru extrem de șocant este că producătorii amestecă între ele cărnile. Astfel, atunci când cumperi carne de porc, aceasta ar putea să aibă în ea și bucăți care provin de la cal și măgar.

„Carnea tocată, dar și cârnații, salamul, mezelurile, sunt falsificate prin adăugarea de componente inferioare (șorici, tendoane, aditivi, soia, etc.), scrie GânduridinIerusalim.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro