Zilele acestea, Rusia a găzduit una dintre cele mai importante întâlniri din punct de vedere politic și strategic.

Kim Jong Un și Vladimir Putin s-au întâlnit pentru a discuta subiecte legate de întărirea alianței dintre ei, în vederea cuceririi lumii. Și, așa cum spune tradiția, cei doi nu aveau cum să se vadă fără să își facă un cadou.

Vladimir Putin face tot posibilul pentru a deveni un lider puternic, mai ales că are nevoie de asta în contextul în care poartă un război cu Ucraina, la granița cu România. După ce a primit sancțiuni și interdicții internaționale, alianța cu Kim Jong Un a fost singura sa variantă pentru a-și spori potențialul beligerant.

Întâlnirea cu Vladimir Putin a fost prima ocazie în mai bine de patru ani în care liderul Coreei de Nord a părăsit țara. Sceptic, acesta a refuzat să călătorească cu avionul, iar în locul lui, a ales un tren blindat și a fost păzit de o întreagă armată de oameni. Kim și Vladimir Putin s-au întâlnit la Vostochny Cosmodrome. În momentul întâlnirii, cei doi lideri s-au salutat și și-au strâns mâinile timp de 40 de secunde.

Vladimir Putin și Kim Jong Un, întâlnire de gradul zero

Vladimir Putin a fost foarte încântat de faptul că Kim Jong Un a acceptat să se deplaseze până în Rusia, așa că l-a așteptat cu un cadou inedit. Liderul de la Kremlin i-a dat omologului său din Coreea de Nord o armă și o mănușă de la un costum de astronaut. Kim Jong Un nu a venit nici el cu mâna goală, ci i-a oferit și el o armă în schimb lui Vladimir Putin.

Nu o să îți vină să crezi ce cadouri și-au făcut Vladimir Putin și Kim Jong Un la întâlnirea din Rusia
arhivă presă

Chiar dacă sunt prieteni, Kim Jong Un a fost destul de sceptic și și-a luat toate măsurile de siguranță, înainte de a se așeza la masă cu Vladimir Putin. Scaunul de la Ikea pe care urma să se așeze liderul Coreei de Nord a fost testat ca nu cumva să fie contaminat radioactiv.