Românii care sărbătoresc Paștele Ortodox mai au doar câteva zile să pregătească masa de sărbătoare, iar vedeta va fi cozonacul. Printre cele mai căutate astfel de produse se numără cozonacul pregătit de Cătălin Scărlătescu, iar celebrul chef are un secret care face desertul delicios.
Secretul cozonacului pregătit de Cătălin Scărlătescu
Pentru cei care nu au timp să pregătească desertul în casă, aleg să îl cumpere din comerț, iar printre cei mai căutați cozonaci se numără cel pregătit de Cătălin Scărlătescu. Celebrul chef a reușit să îi cucerească pe cei care gustă desertul pregătit de el. Cozonacul lui se diferențiază de celelalte variante ale produsului românesc datorită unui mic secret. Desertul pregătit de celebrul chef costă 73, 90 de lei și are 900 de grame.
Ingrediente pentru cozonacul pregătit de Cătălin Scărlătescu:
1 kilogram de făină albă de calitate superioară
500 grame de nucă
450 grame de lapte
300 grame de unt belgian
250 grame de zahăr
200 grame de rahat
150 grame de ciocolată belgiană
60 grame de drojdie
30 grame de portocală confiată
30 grame de coajă de lămâie
5 ouă
stafide
Secretul rețetei lui Cătălin Scărlătescu este unul belgian, care face desertul să fie pufos și gustos. Drojdia se amestecă cu laptele și făina. Compoziția trebuie lăsată la crescut până când își dublează volumul. Pasul următor este de a fierbe laptele cu zahărul până când se topește. După trebuie separate albușurile de gălbenuș, iar după se cerne făina care trebuie adăugate peste gălbenușuri și laptele încălzit. Compoziția trebuie lăsată la dospit o oră, după care se poate frământa.
Aluatul se împarte în două, iar crema se face din nucă, ciocolată belgiană topită, stafide și rahat. Se pune peste aluat crema, după care trebuie rulat și secționat, iar cele două părți trebuie împletite și unse cu un ou bătut. Desertul mai trebuie lăsat la dospit încă două ore după care poate fi băgat la cuptor pentru 45 de minute, maxim o oră la 160 de grade.