Reclamă

Marți, 14 iunie, elevii de clasa a VIII-a au susținut Evaluarea Națională. Adolescenții au avut la îndemână testele de antrenament. Se pare că adolescenții au mizat mai mult pe inspirație de moment și de ce nu, chiar ajutor divin. Asta nu o spunem noi, ci ceea ce au scris elevii la proba de Limba și literatura română. Pe de altă parte, profesorii sunt de părere că subiectele au fost mai mult decât accesibile, dacă nu chiar ușoare. Iată ce a putut scrie o tânără la examen. Profesorii corectori s-au amuzat pe cinste, dar în același timp, e motiv de îngrijorare întrucât sunt multe astfel de exemple negative. 

Cum arată vacanța perfectă pentru o adolescentă care a susținut Evaluarea Națională

O elevă s-a pregătit cum se cuvine pentru Evaluarea Națională. Așa cum probabil știi deja, la subiectul al doilea, adolescenții au avut de scris o compunere de 150 de cuvinte despre cum și-au petrecut vacanța. Ei bine, elevii au lăsat la o parte exprimarea corectă și au lăsat imaginația să își facă de cap.

Una dintre tinerele care a dat marți examenul de Evaluare Națională i-a surprins pe profesori cu textul scris. Pe lângă faptul că textul e plin de exprimări incorecte sau greșeli de gramatică, adolescentei nu pare că îi stă gândul la admitere, ci mai degrabă la „iubi” ei pe nume Radu.

„Păi…cum să arate cea mai mișto întâmplare din vacanță? Tocmai ce sa întâmplat. Adică am fost cu Radu, iubi meu la mare de 1 mai. Abea aștept să mă duc iar că mia promis că mi face cadou un cățeluș care îl creștem împreună”, a scris o tânăra la proba de română.

Nu, nu e banc. Ce a putut să scrie o adolescentă la Evaluarea Națională. Elevii s-au dovedit tare creativi în acest an
Pexels

Din păcate, profesorii corectori au tot găsit astfel de exemple, unele dintre ele mai amuzante, altele nu. Ceea ce au în comun este îngrijorarea profesorilor cu privire la nivelul de pregătire ale elevilor, care în ultimii doi ani a fost mai degrabă îndoielnic.

„La textele pe care le-am corectat eu am găsit, de exemplu, cuvintele „colaci” și „bumbac”, extrase dintr-o înșiruire de obiecte dintr-o magazie, însă erau greșit selectate.

Exact aceste obiecte nu se găseau în magazia aceea, ci era vorba despre „cabluri de oțel făcute colaci” și „ulei de in”. Răspunsul corect era „cabluri” și „ulei”, dar s-a grăbit… Și a pierdut 2 puncte din neatenție”, susține o profesoară.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro