De exemplu, un bărbat din Pitești este cercetat penal pentru fals privind identitatea după ce a fost prins încercând să intre în sediul Trezoreriei folosind certificatul de vaccinare al altei persoane.

A fost prins folosind certificatul de vaccinare al altei persoane

Incidentul a avut loc joi, când, la intrarea în sediul Trezoreriei Piteşti, bărbatul a fost oprit de un jandarm care i-a cerut să prezinte, pe lângă certificatul de vaccinare, cartea de identitate. La verificări, jandarmul a constatat că acel certificat de vaccinare nu aparţine persoanei care îl folosea.

„Bărbatul a motivat fapta, declarând că a împrumutat telefonul unui prieten pentru a intra în sediul Trezoreriei, unde avea treabă”, a transmis, vineri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.

Dosar penal pentru fals privind identitatea

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare ale organelor de cercetare penală pentru fals privind identitatea, iar documentele întocmite au fost predate poliţiştilor în vederea continuării cercetărilor.

Reamintim că paznicii magazinelor nu au voie să legitimeze persoanele, motiv pentru care mulți oameni își fac treburile folosind certificatele de vaccinare ale altor persoane. Lucrurile se schimbă însă atunci când vine vorba despre organele abilitate.

Amenzile sunt uriașe

Totuși, și paznicii au descoperit o metodă prin care să își dea seama dacă certificatul respectiv aparține unei persoane sau nu.  Aceștia te întreabă în ce an ești născut și astfel ei își dau seama dacă documentul este al tău sau nu. În multe cazuri, vârsta de pe certificatul de vaccinare este mult mai mare decât vârsta persoanei care dorește să intre într-o locație.

Dacă paznicul cheamă poliția în acel moment, făptașul poate primi o amendă în valoare de 2.000 de lei, dar riscă și să-i fie deschis dosar penal pe numele acestuia.