O firmă canadiană face angajară masive. Patronul are nevoie de persoane care să deguste nenumărate sortimente noi de dulciuri sau băuturi. Pentru acest job pot candida chiar și copiii care au peste 5 ani. Nu este necesară diplomă de facultate sau experiență în domeniu.
Dacă ne raportăm la situația salariaților din România, un astfel de salariu încasează lunar persoanele cu funcții înalte. Desigur, angajatorul anunță că volumul de muncă este unul destul de mare. Mai mult decât atât, angajaților le sunt oferite programări la medicul stomatolog.
Ideea angajatorului de a oferi o sumă de bani atât de mare se datorează muncii pe care o vor depune angajații. Cei care vor să beneficieze de un salariu atât de mare nu au nevoie de facultate sau de experiență.
Din acest motiv, se pot angaja și copiii cu vârsta mai mare de cinci ani. Desigur, volumul de muncă este unul imens. Potrivit informațiilor apărute în presă, degustătorul va testa în decursul unei luni de zile nu mai puțin de 3.500 de produse. Unele dintre ele vor fi considerate absolut ciudate, cum ar fi sucul cu aromă de bacon.
Până în momentul de față, există peste 6.500 de aplicări ale doritorilor care vor să obțină acest post. Câștigătorul acestui post va fi anunțată însă pe data de 31 august.
Aurelian Dochia: ,,Am început să aducem lucrători din străinătate”
În timp ce oamenii se îmbulzesc să obțină un loc de muncă mult mai bine plătit în alte țări, românii aduc muncitori din străinătate.
„Ca să folosesc teoria economică, valoarea adăugată din economie se împarte între capital şi muncă, în funcţie de cât de mare e cererea pentru fiecare din aceste componente.
Şi, la noi, întrucât avem mare nevoie de capital, a predominat în ultimele decenii situaţia aceasta în care capitalul a luat o parte mai mare din valoarea adăugată din economie. Dar părerea mea este că situaţia se va schimba în scurtă vreme, deoarece tot vorbim de penurie pe piaţa de muncă.
Am început să aducem lucrători din străinătate din ce în ce mai mulţi şi există şi nişte nepotriviri în legătură cu structura ofertei şi a cererii de forţă de muncă“, a explicat analistul economic Aurelian Dochia.