În mediul online circulă un filmuleț cu o melodie care te ajută să adormi. Clipul a devenit viral pe TikTok. A fost inventată de specialiști și promite să ajute reglarea problemelor cu somnul!

Un somn odihnitor este esențial. Nu trebuie uitat că organismul nostru are nevoie de odihnă și somn, pentru a putea face față activităților zilnice. Un somn odihnitor este important pentru sănătatea mentală și fizică. Este un detaliu important, la care trebuie să fim atenți.

A fost inventată melodia care te face să adormi

Melodia care te ajută să adormi a fost inventată de terapeuți specializați în somn. Obiectivul principal a fost crearea unui sunet care îți relaxează creierul și te face să dormi. Melodia reduce anxietatea și se sincronizează cu bătăile inimii. Melodia se numește „Weightless” și îți va ajuta creierul să se relaxeze și să ai parte de un somn odihnitor.

Importanța somnului pentru organism

Deși majoritatea persoanelor sunt conștiente de importanța somnului, nu iau în considerare riscurile lipsei lui. Deși sunt conștienți de ele, sunt afectați de lipsa unui somn de calitate.

Lipsa unui somn odihnitor îți afectează întreaga activitate din timpul zilei. Efectele nu sunt deloc plăcute, astfel că poți deveni ușor iritabil și lipsit de vitalitate, pe întreaga zi. De asemenea, acest lucru îți poate afecta sănătatea.

Construiește-ți un somn de calitate, cu aceste obiceiuri zilnice

-Faceți sport regulat, dar nu atunci când se apropie ora somnului

-Evitați consumul de alcool

-Formați-vă un orar fix de somn, încât să adormiți și să vă treziți la aceeași oră

-Nu consumați cofeină pe sfârșitul zilei

-Seara este important să reduceți expunerea la lumina albastră

-Este important să măriți expunerea la lumina zilei

-Optimizați camera în care petreceți orele de somn

-Evitați mâncatul seara, la ore târzii

-Încercați să descoperiți ritualuri de relaxare

-Este important să renunțăm la somnul lung din timpul zilei și să micșorăm perioada de somn neregulat

Vă puteți regla somnul cu aceste obiceiuri, conform libertatea.ro