Mai sunt câteva zile până la Paște, astfel că goana după cumpărături a început deja. Carnea de miel, ouăle sau vinul sunt la mare căutare acum, printre primele produse de pe listele românilor. Cu toate că oferta este variată, autoritățile îi îndeamnă pe cumpărători să acorde atenție modului în care fac aceste cumpărături pentru masa de sărbătoare. Carnea de miel se cumpără doar din locuri autorizate spun autoritățile.
Carne de miel vândută în condiții neconforme
Mare atenție de unde cumpărați carnea de miel pentru Paște precum și alte produse derivate. Tot mai multe târguri clandestine sunt descoperite de autorități. Astfel, vânzătorii ajung să își „expună” marfa chiar în portbagajul mașinii și tot de acolo o și vând. Astfel de condiții în care are loc actul de vânzare a unui produs perisabil sunt neconforme spun autoritățile. Astfel de contexte ne pot pune sănătatea în pericol spun inspectorii DSV și OPC.
Pentru a putea să își vândă marfa, comercianții trebuie să îndeplinească o serie de condiții și să aibă aviz. Din dorința de a câștiga, mulți dintre ei omit acești pași și prioritizează propriile interese.
Un astfel de caz a fost descoperit de autorități în Dolj. Inspectorii au descoperit că vânzătorii nu aveau documente de însoțire a mărfii. Astfel, carnea de miel a fost confiscată de autorități în acest caz.
„Nu aveau nici un document care să ateste că a fost sacrificată în condiţii salubre„, a declarat Andrei Butaru, DSV Dolj.
Conform legii, carnea de miel poate fi comercializată direct de la producător cu o singură condiție, aceea ca punctul de sacrificare al animalelor să fie avizat.
Prețurile din piețe sunt de speriat
Un alt șoc pentru cumpărător vine odată cu prețurile practicate în piețe în ceea ce privește vânzarea cărnii de miel.
Pentru un kilogram din această delicatesă, românii trebuie să scoată din buzunar, 65 de lei.