Reclamă
Reclamă

Zilele trecute a avut loc în orașul Buzău o activitate mică, dar care a avut un scop măreț. Treizeci de persoane au format mici echipe și au strâns chiștoacele de țigări din jurul gării Buzău.

Voluntarii au făcut parte din asociații și fundații precum Fundația Comunitară Buzău, Asociația „Împreună pentru buzoieni”, Asociația Alexandru Marghiloman și Societatea Exploratorilor.

Câțiva elevi ai Liceului Teoretic „Alexandru Marghiloman” s-au arătat încântați de ideea aceasta, așa că s-au mobilizat și împreună cu doamna Popa Laura au ajutat la curățarea gării.

Reclamă

Întrebată de unde a pornit toată această acțiune, doamna Popa a declarat că: „Totul a pornit de la o invitație primită pe mailul de la muncă, care mi-a fost redirecționată în calitate de consilier educativ. Cum miza acestei campanii ne-a atras, fiindu-ne adusă la cunoștință și de doamna Irina Vlăduca-Marghiloman, prin Asociația Alexandru Marghiloman, în cadrul căreia avem mai mult de 100 voluntari înscriși anul acesta, ne-am mobilizat foarte repede, putând participa, din păcate, doar în număr de 10 elevi împreună cu cadrele didactice.”

Activitatea s-a desfășurat în intervalul 18:00-19:00, timp în care mai bine de 30 de voluntari au strâns 4 kg de mucuri de țigară și au împărțit scrumiere portabile, ușor de folosit și ușor de depozitat în buzunar sau în geantă.

Chiștoacele de țigări conțin substanțe nocive care dăunează atât plantelor cât și animalelor, tocmai de aceea, fondatoarea acestei inițiative, doamna Elena Ioniță, este hotărâtă să încerce să amplaseze câteva scrumiere stradale pentru a încuraja oamenii să pună chiștoacele în locuri specia amenajate.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro