Fumatul este un viciu pentru care îți trebuie extrem de multă ambiție să te poți lăsa, cu toate că știi cât de mult rău face organismului. 

Puține persoane reușesc să se lase de fumat, după ce au pus prima țigară în gură. Pentru a reuși acest lucru trebuie să îți dorești din tot sufletul și să ai o ambiție de fier, lucru pe care nu mulți îl pot face.  

În cazul în care îți dorești să te lași de fumat, dar nu reușești sub nicio formă, ar trebui să folosești câteva trucuri care te vor ajuta în acest sens 

Fă pariuri!

În primul rând, trebuie să fii vocal în ceea ce privește intențiile tale de a renunța la fumat. Un truc ar fi să le spui tuturor persoanelor din jurul tău sau membrilor familiei tale și să faci un pariu cu ei că vei reuși să te lași de fumat. Datorită acestui pariu vei fi foarte motivat să continui drumul de a te lăsa de fumat, indiferent de senzațiile pe care le avea. 

Un alt truc ar fi să lași fumatul pentru un nou hobby. Amânarea este inamicul fiecărei persoane care fumează. Dacă îți dorești foarte mult să renunți la acest viciu, atunci trebuie să-ți găsești ceva nou care să te țină ocupat. Ai putea să citești cărți, ai putea să înveți o limbă străină, te-ai putea apuca de un nou sport important, important este să-ți stea gândul la orice altceva numai la fumat, nu. 

Ce îți declanșează pofta de fumat?

Trebuie să fii atent și să știi ce îți declanșează pofta de fumat. Atunci când vei observa care este motivul pentru care tu fumezi, trebuie să scapi de el. Vorbim despre factori precum anumite obiceiuri care te fac să-ți dorești să tragi un fum. Le-ai putea înlocui cu obiceiuri sănătoase și în acest mod vei fi ajutat în intenția ta de a renunța, conform Sfatulfamiliei.ro.

Nu ambiția este totul! Iată câteva trucuri extrem de importante pentru cei care vor să renunțe la fumat

Ai putea face următoarele lucruri. În loc să fumezi după ce mănânci ai putea să BEI un pahar de apă, astfel încât să te simți sătul. Poți consuma cât mai multe fructe și legume, cum ar fi baby morcovi sau un măr. Fă orice care îți ține mâinile ocupate? 

Acupunctura, importantă în procesul renunțării la fumat

Fiindcă situația financiară este extrem de importantă, ai putea să pui banii pentru fiecare pachet de țigări într-o pușculiță. Până la finalul lunii vei observa cât de mult te costă țigările și prin urmare, vei realiza cât de mulți bani arunci pe fereastră. 

Dacă pur și simplu nu merge absolut nici o soluție, din câte ai încercat, atunci încearcă acupunctura. Această metodă poate fi cu adevărat eficace pentru fumători. Tratamentul este în general cunoscut pentru efectele sale de detoxifiere, despre sare și o creștere a producției de endorfine, ceea ce te va ajuta să rămâi calm și să te simți mai sănătos.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.