De obicei, sportivii devin adevărate modele și inspirație pentru mulți oameni. De aceea pe lângă performanțele sportive este important și ce mesaje transmit mai departe.

Unul dintre sportivii care a reușit să stârnească un val de reacții negative în aceste zile este tenismenul Novak Djokovici, care a făcut câteva declarații controversate legate de vaccinarea împotriva covid-19.

Declarații care au fost aspru criticate într-un editorial publicat de cei de la ,,The Guardian” și care a fost semnat de Tumaini Carayol.

„Focarul de coronavirus a arătat că deciziile personale au potenţialul de a afecta multe persoane diferite. Djokovic nu este Keri Hilson – o celebritate minoră care a ajutat la răspândirea teoriilor conspiraţiei 5G, este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din Serbia, iar poziţia sa anti-vaccinare reprezintă un pericol şi mai mare“, concluzionează „The Guardian“.

Deși nu este la fel de popular ca Roger Federer şi Rafael Nadal, sârbul din fruntea clasamentului ATP este un model pentru milioane de oameni.

Cu 8,7 milioane de fani pe Twitter, 7,1 milioane de oameni pe Instagram şi aproape 7 milioane de fani pe Facebook, ar trebui totuși să se gândească la mesajele pe care le transmite urmaritorilor săi.

„Natura meseriei lui Djokovici presupune ca el să vorbească despre sine după fiecare meci, dar, în mod normal, el îşi concentrează monologurile pe tenis. Acum iese la iveală cât de diferită este viziunea sa asupra lumii faţă de rivalii care îl înconjoară“, scrie „The Guardian“, citat de adevarul.ro

La fel ca Novak Djokovici și soția acestuia, Jelena, a fost una dintre susținătorii vocali a teoriei potrivit căreia pandemia ar fi rezultatul folosirii tehnologiei 5G, teorie care s-a demonstrat că este o „ştire falsă“.

Jelena chiar a fost marcată ca distribuitoare de fake news pe Instagram.

„Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi.

Share.