Noua tulpină de coronavirus, Omicron a ajuns să fie o reală problemă pentru întreaga populație.

Din ce în ce mai multe state încearcă să facă vaccinarea obligatorie pentru toată lumea, pentru a reduce cazurile de coronavirus.

Cercetătorii din Israel se tem că noua tulpină va provoca infecții și la copii, deși inițial, aceștia erau feriți. Moderna va scoate un nou vaccin cu dublă protecție, atât pentru Covid-19, cât și pentru gripa sezonieră.

Tot în Israel, o secție de Covid-19 de la spitalul Sheba a stat închisă o perioadă, însă, acum au apărut noi cazuri. În ultimele săptămâni, 15 copii au fost internați. Specialiștii se tem ca cei mici să nu ia virusul la fel de rapid ca adulții, fiindcă ar reprezenta o provocare pentru sistemul sanitar.

„Am descoperit că sunt pozitivi în timp ce îi tratam pentru alte boli, iar COVID complică un pic afecțiunile pe care le au, dar pe de altă parte nu prezintă riscuri medicale semnificative pentru ei.”, a spus Dr. Itai Pesach, director Spitalul de Copii Safra din Sheba.

Pe o perioadă mai lungă, există posibilitatea ca cei mici să dezvolte sindromul inflamator multisistemic, boală ce atacă sistemul imunitar. O soluție eficientă ar fi vaccinarea, dar până în prezent doar la 15% dintre copii cu vârsta între 5 și 11 ani li s-a administrat serul împotriva Covid-19.

Ministrul Educației din Israel susține că școlile vor rămâne deschise indiferent de circumstanțe.

Aici, în Israel, suntem absolut siguri că școlile deschise sunt cea mai bună opțiune, chiar și în cele mai dificile circumstanțe. Politica noastră este foarte clară: școlile rămân deschise, orice s-ar întâmpla.”, a spus Dalit Stauber, ministrul Educației din Israel.

Pixabay

Marea Britanie a redus zilele de carantină

Marea Britanie a făcut schimbări privind carantinarea. Astfel, a fost redusă perioada cu cinci zile, în loc de 10 zile, se va sta doar cinci zile. Pentru a ieși din izolare, cetățenii au nevoie de 2 teste negative, în ultimele două zile de carantinare.

Autoritățile elene au făcut vaccinarea la persoanele de peste 60 de ani obligatorie. Astfel, cei care nu se vor vaccina, vor fi amendați cu 100 de euro lunar. Plățile pe care aceștia le vor plăti, se vor îndrepta către spitalele din Grecia.

Și Italia a impus vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani. Din 10 ianuarie, toți locuitorii peninsulei vor trebui să aibă certificatul verde pentru a folosi transportul în comun, a merge la hoteluri, piscine, săli de sport și oricce altă activitate care se desfășoară într-un spațiu interior. Pentru a merge la serviciu, este posibil doar cu un test negativ.