Noul premier Nicolae Ciucă îi liniștește pe românii care se temeau că nu vor primi banii pe salarii și pensii. Șeful Guvernului a vorbit despre acest subiect, după ce cabinetul său de miniștri a primit votul parlamentului.

Declarația noului premier, Nicolae Ciucă, vine după ce fostul ministrul al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat 26 noiembrie nu vor mai fi fonduri pentru pensii și alocații.

Ce spune noul premier, Nicolae Ciucă, despre pensii și salarii

Nicolae Ciucă neagă faptul că banii de pensii și salarii nu ar mai exista, așa cum susține Raluca Turcan și îi asigură pe cetățenii țării că nu au de ce să se teamă că vor rămâne cu buzunarul gol, înainte de sărbători.

„Nimeni nu trebuie să aibă vreo temere legată de faptul că nu sunt resurse financiare pentru plata pensiilor şi salariilor. Sunt asigurate de asenenea fonduri pentru toate nevoile pe care le are Ministerul Sănătăţii. Acestea sunt elemente certe pe care le-am discutat cu ministrul Finanțelor și ministrul Sănătății”, a spus Nicolae Ciucă , noul premier, într-o conferință de presă, citat de digi24. 

Noul premier, Nicolae Ciucă, îi liniștește pe români: „Sunt bani pentru pensii și salarii”
Pixabay

De unde provin banii de pensii și de alocații

Totodată, Nicolae Ciucă, noul premier al României, a precizat că banii vor veni dintr-o rectificare bugetară care va fi dată îi viitorul apropiat.

„Banii vor fi alocați printr-o rectificare bugetară. Este vorba despre peste 2,7 miliarde de lei care au fost tăiați de la Ministerul Muncii la prima rectificare bugetară, cu promisiunea că banii vor fi dați înapoi la a doua rectificare. Însă o nouă rectificare nu a putut fi făcută câtă vreme România nu a avut un guvern cu puteri depline, așa că banii nu au ajuns înapoi la Ministerul Muncii.

În acest moment, elementele privind rectificarea bugetară şi deficitul bugetar urmează a fi dezbătute în şedinţa de Guvern de mâine şi după ce vom avea aceste elemente tehnice, putem să comunicăm ce s-a întâmplat și unde suntem cu resursele financiare”, a mai precizat Nicolae Ciucă.