Reclamă
Reclamă

Noul ministru de externe al Regatului Unit, David Lammy, a mers sâmbătă în Germania, aceasta fiind prima sa vizită în străinătate la o zi după victoria zdrobitoare a laburiştilor la alegerile legislative.

Solicitând o „resetare” a relațiilor cu aliații Marii Britanii, Lammy s-a întâlnit cu omologul său german Annalena Baerbock, care a subliniat că Regatul Unit este „o parte indispensabilă a Europei”.

Berlinul „colaborează cu noul guvern britanic pentru a vedea cum se poate apropia Regatul Unit de Uniunea Europeană”, a scris Ministerul de Externe german pe platforma X.

Reclamă

La rândul său, Lammy, care l-a înlocuit pe conservatorul David Cameron în fruntea diplomației britanice, a publicat și fotografii de la întrevederea pe care a avut-o cu Baerbock.

Cei doi miniștri au discutat în special despre cum să fie consolidat sprijinul NATO pentru Ucraina, despre situația geopolitică din Orientul Mijlociu și despre schimbările climatice. „Împreună, Baerbock și cu mine vom aborda amenințările comune și vom sprijini Ucraina”, a scris Lammy.

Apoi, cei doi miniștri s-au uitat împreună la meciul de la EURO 2024, în care selecționata Angliei s-a calificat în semifinale, după ce a învins Elveția cu 5-3, la loviturile de departajare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro