Amendamentele propuse de USR la noul Cod Silvic au fost acceptate în mare parte de Ministerul Mediului și adoptate în comisiile senatoriale, marcând progrese semnificative în protecția, conservarea și exploatarea durabilă a pădurilor din România. Aceste amendamente vor face parte din textul final al Codului Silvic, așteptat să fie votat în plenul Senatului pe data de 29 aprilie.

Deputata USR Diana Buzoianu a evidențiat importanța acestor modificări în asigurarea unui mediu sănătos pentru cetățenii români și a subliniat nevoia continuă de reformă în domeniul silvic. Între modificările aprobate se numără limitarea construcției de case de vacanță în pădurile naționale, confiscarea vehiculelor utilizate pentru transportul ilegal de material lemnos, îmbunătățirea accesului în păduri pentru turiști și vizitatori, precum și obligativitatea statului de a recupera pagubele în cazul prejudiciilor aduse pădurilor.

Senatorul USR Aurel Oprinoiu a menționat că, deși multe amendamente propuse de USR au fost incluse, există încă spațiu pentru îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește protecția pădurilor și spațiilor verzi urbane. Activistul de mediu Mihai Goțiu a criticat opoziția întâmpinată din partea PSD-PNL în ce privește măsurile dure împotriva tăierilor ilegale de păduri, precum și lipsa de susținere pentru protejarea copacilor din parcuri și alte spații verzi.