Noul Cod Silvic, care integrează majoritatea amendamentelor propuse de Uniunea Salvați România (USR), a fost dezbătut și votat pe articole în Comisiile reunite pentru Apă și Păduri, respectiv Mediu. Aceste modificări, susținute de Ministerul Mediului, vizează conservarea, dezvoltarea și exploatarea durabilă a pădurilor din România. Finalizarea procesului va avea loc în data de 29 aprilie, atunci când Codul Silvic va fi supus votului în Plenul Senatului.

Deputata USR Diana Buzoianu a subliniat importanța amendamentelor care au ca scop asigurarea unui viitor sănătos pentru pădurile României. Printre modificările acceptate se numără interzicerea extinderii suprafețelor destinare construcțiilor de case de vacanță în pădurile României, confiscarea vehiculelor implicate în transportul ilegal de material lemnos și îmbunătățirea accesului în pădure pentru vizitatori și turiști.

Senatorul USR Aurel Oprinoiu și-a exprimat satisfacția că multe dintre amendamentele propuse de formațiunea politică au fost acceptate, deși alte propuneri, considerate esențiale pentru protecția mai eficientă a pădurilor, au fost respinse sau ignorate. Această situație a fost criticată și de activistul de mediu Mihai Goţiu, care a punctat rezistența întâmpinată în Parlament în fața măsurilor radicale împotriva tăierilor ilegale de păduri.