De la 27 februarie vor intra în vigoare mai multe reguli noi pentru șoferi. Dacă nu le vor respecta, aceștia vor trebui să scoată sume usturătoare din buzunar.

Noul Cod Rutier 2022. Începând cu data de 27 februarie vor intra în vigoare mai multe modificări aduse Codului Rutier. Cei care le vor încălca vor fi amendați dur, iar în anumite cazuri li se va suspenda și permisul auto.

Noul Cod Rutier 2022: Amenzi mai mari pentru șoferi

Aladar, una dintre modificări este următoarea: șoferii care fac drifturi prin parcări sau pe străzi vor rămâne fără permis timp de 30 de zile. În prezent, șoferii teribiliști care fac acest lucru sunt doar amendați pentru deranjarea liniștii publice.

Codul rutier a fost modificat printr-o ordonanță care a intrat în vigoare la începutul anului 2022. Cu toate acestea, mai multe schimbări importante vor intra în vigoare de abia din 27 februarie. Scopul principal al modificărilor este siguranța circulației rutiere. Avâns în vedere că România se află în topul negativ al celor mai multe accidente rutiere grave, autoritățile au decis să facă câteva schimbări.

Așadar, conform noilor prevederi, șoferii agresivi vor fi sancționați în funcție de gravitatea faptelor. Prin agresivitate ne referim și la schimbarea frecventă și în forță a benzilor de circulație, întoarcerea mașinii folosind frâna de ajutor sau folosirea excesivă a claxonului sau a flash-urilor.

Noul Cod Rutier 2022: Rămâi fără permis imediat dacă faci asta când ești la volan. Mare atenție, șoferi! Amenzile sunt uriașe

Noul Cod Rutier 2022: Rămâi fără permis imediat dacă faci asta când ești la volan. Mare atenție, șoferi! Amenzile sunt uriașe

Noul Cod Rutier 2022: Rămâi fără permis imediat dacă faci asta când ești la volan. Mare atenție, șoferi! Amenzile sunt uriașe

Sancțiuni dure pentru abaterile de la regulile de circulație

De asemenea, începând de pe 27 februarie, cei care vor întoarce mașina pe autostradă sau vor merge pe contrasens vor fi amendați și li se va suspenda și dreptul de a conduce timp de 120 de zile. Până acum, șoferii primeau doar amendă.

Și șoferii care merg pe banda de urgență vor fi sancționați mult mai dur. Aceștia vor scoate din buzunar sume de 1.305 și 2.900 de lei. Până acum, amenzile erau de 580- 725 de lei. Și conducătorii auto care fac depășiri neregulamentare vor avea de suferit. Dacă până acum amenda era de 580-725 de lei, în prezent totul s-a schimbat. Astfel, șoferii care vor depăși neregulamentar vor trebui să plătească o amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.