Reclamă
Reclamă

Nouăsprezece cetățeni sirieni au fost prinși de polițiștii de frontieră din Dolj în timp ce încercau să intre ilegal în România, traversând Dunărea cu o ambarcațiune.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Piscu Vechi, județul Dolj, au oprit miercuri după amiază, pentru un control, un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, care nu își justificau prezența în zonă, informează Poliția de Frontieră joi, într-un comunicat.

„În urma legitimării acestora și a efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite două pungi din plastic în care se aflau 19 telefoane mobile care nu le aparțineau. Prin urmare, colegii noștri au declanșat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au fost descoperite, în vegetația din imediata apropiere a malului fluviului Dunărea, 19 persoane – 15 bărbați și patru femei. Persoanele în cauză au fost reținute de polițiștii de frontieră și conduse la sediul sectorului pentru cercetări”, au transmis polițiștii de frontieră.

Reclamă

Ei au precizat că în urma efectuării controlului corporal și al bagajelor, au fost descoperite documente din care rezultă că aceștia sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 și 62 de ani. Polițiștii de frontieră au mai stabilit că cetățenii străini au traversat Dunărea cu o ambarcațiune și intenționau să intre ilegal în România, ca apoi să ajungă în țări din vestul Europei.

Cei doi cetățeni români sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar sirienii au fost preluați de autoritățile din Bulgaria.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro