Reclamă
Reclamă

Nouă soldați au fost răniți într-o explozie care s-a produs luni într-o bază militară cehă folosită pentru antrenarea trupelor ucrainene, au anunțat armata și surse medicale, potrivit The Guardian, preluat de News.ro.

Doi soldați cu răni de gravitate medie au fost transportați cu elicopterul la spitalul universitar din orașul învecinat cu baza militară, Olomouc, situat la aproximativ 200 de kilometri est de capitala Praga, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Adam Fritscher. „Șase au fost transportați la un spital militar din Olomouc cu ambulanțele, iar unul a fost tratat la fața locului”, a precizat el pentru Agenția France-Presse.

Libava, la est de Olomouc, este locul unde armata cehă antrenează soldați ucraineni de la sfârșitul anului 2022.

Reclamă

Purtătorul de cuvânt al poliției militare, Katerina Mlynkova, a declarat însă pentru AFP că răniții „nu sunt străini”.

Armata cehă a declarat pe rețeaua socială X că incidentul s-a produs după ce a explodat „muniție nespecificată”, fără a da alte detalii. „Avem de-a face cu un accident grav în zona de antrenament militar Libavá, unde o muniție încă nespecificată a explodat. Din păcate, există răniți la fața locului. Încercăm să acordăm ajutor cât mai rapid, elicopterul de salvare intervine. Incidentul este gestionat de poliția militară”, spune postarea armatei cehe.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro