Lumea se află într-o continuă dezvoltare, iar freamătul acesta pare să își facă tot mai mult loc și în sfera educațională. Dacă până de curând, părinții erau sceptici în ceea ce privește expunerea celor mici în fața ecranelor, totul s-a schimbat.
Responsabilă pentru acest fapt ar fi doar modul în care ideea a ajuns să fie „împachetată”.
Grădinițele online, opțiune facilă pentru părinți
La o simplă căutare pe internet, părinții găsesc zeci de variante prin care să își implice copiii în diverse activități. De la dans, ore de pian, balet sau origami până la adevărate cursuri de predare interactive.
O opțiune care ar atrage atenția oricărui părinte o reprezintă grădinița online. Un soi de home schooling pe care orice copil de până la 6 ani în poate urma, contracost, bineînțeles.
Acest tip de activitate online promite a fi un adevărat liant în dezvoltarea prin joc a celui mic. De altfel, cadrele didactice implicate în asemenea proiecte sunt școlarizate cu acte în regulă. Din dorința de a economisi timp, energie și bani, unii părinți optează pentru o astfel de variantă.
În schimbul a câtorva sute de lei pe lună, cei mici au parte de toată atenția și implicarea unui educator… de dincolo de ecran. Dacă până de curând nimeni nu ar fi vrut să audă de un astfel de concept, pandemia a deschis, iată, noi pârghii.
Astfel, după ce preșcolarii, elevii și studenții au trecut în perioada restricțiilor în sistemul online, unele instituții private și-au păstrat obiceiul într-o oarecare măsură.
Grădinițele online pot fi privite ca un program de tip after school, mai degrabă. Astfel, acestea pot fi un înlocuitor bun în cazul în care copilul nu poate ajunge fizic la grădiniță.
De altfel, activitățile online realizate sub îndrumarea educatorului sunt o variantă mai puțin periculoasă decât expunerea copilului ore întregi la desene animate. Desigur, în ambele cazuri, copilul petrece timp în fața ecranului, însă contextele sunt total diferite.
Citește și
Câți bani trebuie să scoată din buzunar un român pentru alimentarea cu curent a mașinii electrice
Sub supravegherea educatorului, fie ea și online, cel mic nu are sentimentul că este abandonat în lumea jocului. Astfel nu va sta departe de responsabilizare și implicarea în ceva constructiv.