Înșelăciunea prin metoda accidentului a atins un nivel nou. Un grup de indivizi, prezentându-se drept medici, a reușit să înșele mai multe persoane, obținând peste 10.000 de euro în mod fraudulos.

Doi cetățeni bulgari au orchestrat această înșelătorie, având complicitatea unui bărbat român în vârstă de 55 de ani. Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Capitalei, în perioada aprilie 2022 – prezent, mai mulți străini, pretinzând că sunt medici, au cerut și primit sume de bani de la diverse victime, susținând că rudele lor au suferit accidente și au nevoie de intervenții medicale urgente.

Metoda accidental face în continuare ravagii

Investigațiile au dezvăluit că acești indivizi au beneficiat de ajutorul unor persoane din România, care s-au deplasat la domiciliile victimelor în lunile februarie, martie, septembrie și decembrie 2022. Aceștia au ridicat sume de bani în valoare de 22.000 de euro, 16.000 de euro, 8.000 de euro, 26.760 de lei, 5.000 de euro și 80.000 de lei de la victime, pe care le-au înmânat ulterior cetățenilor străini în Bulgaria.

Înșelăciunea prin metoda accidentului a atins un nivel nou. Un grup de indivizi, prezentându-se drept medici, a reușit să înșele mai multe persoane, obținând peste 10.000 de euro în mod fraudulos.

Înșelăciunea se desfășura într-un mod ingenios. Banii erau înmânați cetățenilor bulgari în parcarea unui centru comercial din Bulgaria. Cu ajutorul colaborării dintre autoritățile române și cele bulgare, cei doi cetățeni bulgari au fost prinși în flagrant în timp ce ridicau un plic conținând suma de 10.000 de lei.

Documentele în legătură cu cei doi infractori străini vor fi transmise autorităților bulgare în conformitate cu ordinul european de anchetă. În același timp, bărbatul român în vârstă de 55 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă.

Această înșelăciune sofisticată reprezintă o amenințare serioasă pentru persoanele vulnerabile și necesită vigilenta autorităților în combaterea astfel de infracțiuni.