Olivia Steer care este o antivaccinistă convinsă de ani de zile, revine cu o nouă ipoteză despre vaccinurile antigripale, potrivit căreia acestea ar fi de vină pentru noul virus.

Olivia Steer revine cu o nouă teorie împotriva vaccinurilor anti-gripale.

Olivia Steer a devenit cunoscută ca o voce vehementă împotriva antivaccinări. Ea are o nouă ipoteză pe tema vaccinurilor.

Într-o postare postat pe o rețea de socială, Steer spune că românii ar trebui să evite vaccinurile antigripale pentru că sunt „cauzatoare de coronavirus”. Ea chiar a distribui și un studiu publicat de sciencedirect.com pentru a-și susține afirmațiile.

,,Orban anunță că statul va achiziționa 3-4 milioane de doze de vaccin antigripal, pînă la toamna. Îl înțeleg. Tătaru dă ca sigur că România va avea o nouă epidemie Covid-19, în octombrie.

Îl înțeleg și pe el. Ce nu înțeleg e de ce românii ar fi atît de proști încît să se vaccineze cu vaccinurile anti-gripale ale lui Orban, cauzatoare de coronavirus (vezi studiul de mai jos), ca să îi confirme lui Tătaru teza cu valul 2”, a postat Olivia Steer pe rețeaua de socializare.

Ea a revenit cu explicații

Ulterior Steer a revenit cu noi precizări legate de studiul respectiv. Fosta vedetă PRO a explicat concluziile studiului pentru cei care citesc în dungă.

„Pentru că e cam lung și unii îl citesc în dungă, o precizare. După ce ajunge la concluzii “mixte”, textul studiului avertizează: “Vaccine derived virus interference was significantly associated with coronavirus and human metapneumovirus.

În românește, spus: “Interferența virusului derivat din vaccin a fost asociată semnificativ cu coronavirus și metapneumovirus uman”. Cu alte cuvinte, vaccinații impotriva gripei au risc crescut semnificativ (!!!) de infectie cu coronavirus. Studiul vorbeste de tulpinile de coronavirus 229E, Nl63, OC 43, HKU1, nu de Covid 19. Nu că diferența asta ar conta prea mult pentru testul PCR (sau orice alt test)”, a explicat aceasta.

Într-un interviu recent premierul Ludovic Orban a spus că este un mare susținător al vaccinării și chiar a susținut că statul român ar trebui să înceapă ample campanii de informare pentru a contracara informațiile susținute de antivacciniști.