Reclamă
Reclamă

Până duminică seară, nouă persoane și-au depus candidatura pentru președinția USR, între acestea numărându-se primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, deputatul Cristian Seidler și activistul Radu Hossu. Unul dintre candidați provine din diaspora.

Potrivit unor surse politice citate de News.ro, listele cu candidați sunt următoarele:

  • Gabriel – Mugur Dumitrescu, 54 de ani, Ploiești, Prahova
  • Robert Andrei Amarandei, 25 de ani, Sector 6, București
  • Vasile Dinca, 51 de ani, Florești, Cluj
  • Luiza Oancea, 33 de ani, Marea Britanie, Diaspora
  • Adrian – Ștefan Dudu, 31 de ani, Craiova, Dolj
  • Cristian Gabriel Seidler, 43 de ani, Sector 5, București
  • Eduard Ene, 24 de ani, Craiova, Dolj
  • Elena Valerica Lasconi, 52 de ani, Câmpulung, Argeș
  • Radu – Mihai Hossu, activist

Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a anunțat demisia după rezultatul obținut de partid în alegerile din 9 iunie.

Reclamă

Primul care a anunțat că va candida pentru funcția de președinte a fost primarul din Timișoara, Dominic Fritz. Cu toate acestea, Fritz a precizat că nu dorește să candideze pentru alegerile prezidențiale, și duminică a anunțat că nu va mai candida pentru președinția USR.

Primarul din Bacău și-a anunțat inițial intenția de a candida, dar duminică a precizat că va susține candidatura Elenei Lasconi.

Elena Lasconi a câștigat un nou mandat cu peste 60% dintre voturile exprimate la scrutinul din 9 iunie și a anunțat că va candida atât pentru președinția partidului, cât și pentru alegerile prezidențiale.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat că depunerea candidaturilor pentru președinția USR se va încheia până la finalul acestei săptămâni, iar cel târziu pe 28 iunie va fi cunoscut noul președinte.

Noul calendar al alegerilor interne prevede că pe 24 și 25 iunie vor avea loc alegerile online pentru turul 1, urmând ca pe 27 și 28 iunie să aibă loc turul 2. Cel târziu pe 28 iunie, Cătălin Drulă va preda prerogativele noului președinte.

„Cătălin Drulă a convocat un congres pe finalul acestei luni și pe 29 iunie vom avea un nou Birou Național. Statutul USR este diferit de alte partide, noi alegem separat președintele, prin votul tuturor membrilor, este un vot electronic. Biroul Național, structura de conducere colegială, din Biroul Executiv este ales de delegații la Congres. Sunt 24 de colegi care conduc acum partidul, vor fi 24 de colegi în noul Birou Național din 29 iunie”, a declarat Moșteanu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro