Moartea medicului şi omului de televiziune britanic Michael Mosley s-a produs din cauze naturale, arată o anchetă preliminară, după ce a fost făcută autopsia cadavrului găsit pe insula grecească Symi, scrie The Guardian.

Un medic legist din Rhodos a declarat că nu au fost constatate răni, ceea ce sugerează că Mosley nu a fost victima unei infracțiuni. „S-a constatat că nu există răni care să poată fi legate de un act criminal”, a raportat radiodifuzorul public din Grecia, ERT.

Criminalistul Panayiotis Kotretsis a dispus efectuarea altor teste toxicologice și histopatologice, pentru a identifica motivul exact al morții. Rezultatele finale vor veni în următoarele luni.

Cadavrul lui Mosley a fost transferat pe o navă a pazei de coastă elene la Rodos la câteva ore după ce a fost găsit în apropierea unui bar de pe plajă, la aproximativ 15 km distanță de locul în care și-a luat rămas bun împreună cu soția lui de la prietenii care veniseră să îi viziteze.

După autopsia de luni, anchetatorii au căzut de acord că Mosley a murit probabil din cauza epuizării, după ce s-a aventurat pe dealurile stâncoase și accidentate din Symi. În ziua în care Mosley a plecat în drumeție, temperatura locală a depășit 37°C. Meteorologii emiseseră o alertă de caniculă, temperaturile resimțite în zona stâncoasă fiind cu cel puțin 10 grade mai ridicate.

Un purtător de cuvânt al poliției grecești și primarul insulei au declarat legistul a tras concluziile și după ce a fost analizată poziția în care a fost găsit britanicul – cu fața în sus cu mâna stângă plasată pe piept. „Nu a fost găsit cu fața în jos, a fost găsit cu fața în sus, ceea ce sugerează că s-ar fi simțit amețit sau pur și simplu i s-a făcut rău și s-a întins pe jos”, a spus primarul din Symi, Lefteris Papakaloudoukas.

Imaginile video din zonă care au ajuns la poliția elenă, dar care nu au fost văzute până acum de nicio instituție de presă, au susținut și ele teoria că Mosley era epuizat când s-a apropiat de barul de pe plajă, la aproximativ două ore după ce a pornit de la plaja St Nikolas către orașul-port din Symi.