Locuitorii din zona Gorjului sunt în continuare extrem de speriați de forțele naturii care pare că lovesc în mod constant. Recent a fost din nou înregistrat un cutremur cu magnitudine mică, urmat de o replică.
Legat de aceste seisme înregistrate în ultimele zeci de ore în țara noastră, a fost deja constituită o celulă de criză.
Nou cutremur în Gorj
După ce azinoapte și la primele ore ale dimineții au avut loc 5 cutremure în zona Gorjului, în jurul orei 15:00 a fost înregistrat un al 6 lea. Acesta a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter. Adâncimea undelor în acest caz a fost la 5 km.
Seismul a fost urmat de o replică înregistrată la ora 18:24, având o magnitudine de 2,3. De asemenea adâncimea acestuia a fost tot 5 km.
„Cutremurul s-a produs la 104km SV de Sibiu, 108km NV de Craiova, 140km V de Pitesti, 163km SE de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 181km SE de Arad, 199km V de Brasov, 215km E de Belgrade, 219km E de Zemun, 227km V de Ploiesti.”, informează INFP.
Autoritățile române au luat decizia de a institui celulă de criză legată de acest context
Cine face parte din această structură
Formarea celulei de criză a fost aprobată astazi de primul ministru Nicolae Ciucă. Structura este una de tip interministerial și va avea rolul de a analiza și comunica detaliile ce țin de riscul seismic din țara noastră.
Acest Comitet va urma să trimită către Guvern soluțiile care se impun pentru pregătirea populației în caz de dezastru natural. De altfel, tot prin cadrul acestui comitet va fi monitorizată și infrastructura cu risc seismic.
„Această structură va funcționa pentru a stabili într-un timp cât mai scurt măsuri coerente și integrate necesare pentru a proteja oamenii și a pregăti autoritățile să răspundă rapid și eficient, inclusiv în cazul producerii unor cutremure”, a afirmat primul ministru Nicolae Ciucă.
Cine face parte din această structură
Formarea celulei de criză a fost aprobată astazi de primul ministru Nicolae Ciucă. Structura este una de tip interministerial și va avea rolul de a analiza și comunica detaliile ce țin de riscul seismic din țara noastră.
Acest Comitet urmează să trimită către Guvern soluțiile care se impun pentru pregătirea populației în caz de dezastru natural. De altfel, tot prin cadrul acestui comitet va fi monitorizată și infrastructura cu risc seismic.
În acțiunile derulate de această structură vor fi integrați din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului. De altfel, aceasta va conduce comitetul. De altfel, reprezentanții ministerelor Afacerilor Interne, al Energiei, al Dezvoltării vor face parte din structură. Totodată Ministerul Cercetării, al Sănătății și al Culturii au fost incluse în comitet. Ministerul Agriculturii și Academia Română. De asemenea și alte instituții abilitate și experți vor lua parte la ședințele comitetului.