Noiva do Cordeiro, un orășel din Brazilia unde exclusiv femei trăiesc și controlează toate aspectele vieții, este recunoscut pe plan mondial pentru unicitatea sa.

Femeile din această așezare au stabilit propriile reguli și sisteme de organizare a vieții și muncii, bucurându-se de o autonomie rar întâlnită.

Acest oraș a luat naștere din visul și determinarea unei femei, Maria Senhorinha de Lima, care a fost alungată atât din casa ei, cât și din orașul natal, în urma unui scandal matrimonial la sfârșitul secolului XIX. Aceasta a căutat să creeze un spațiu în care femeile să fie tratate cu respect și să aibă dreptul la autodeterminare. În 1891, pe dealurile Văii Belo, a apărut orășelul Noiva do Cordeiro.

Astăzi, peste 600 de femei trăiesc și lucrează în această comunitate, formând un nucleu puternic și armonios. Cu toate că anumite prejudecăți au umbrit inițial imaginea orașului, în prezent, Noiva do Cordeiro este un loc în care femeile se bucură de libertate și autonomie.

Deși este o comunitate exclusiv feminină, este de menționat că unele dintre locuitoare au soți și copii. Acești bărbați sunt însă permisi să vină în oraș doar în anumite zile și conform unui orar strict, respectând astfel regulile impuse de femei.

Noiva do Cordeiro nu este doar un loc de reculegere pentru femei, ci și o atractivitate pentru mulți bărbați. Cu toate acestea, cei care doresc să se alăture acestei comunități trebuie să se acomodeze cu modul de viață ales de către femei și să respecte regulile impuse de acestea.

În acest oraș, femeile sunt cele care cultivă terenurile agricole, gătesc, organizează evenimente și târguri, se ocupă de afacerile lor și împărtășesc momente de bucurie și tristețe. Cu o prezență activă pe rețelele de socializare, comunitatea își face cunoscută povestea, oferind oportunitatea bărbaților de a participa în acest regat feminin, în condițiile stabilite de femei.

Astfel, orășelul Noiva do Cordeiro reprezintă un exemplu unic de autonomie feminină, unde libertatea, independența și puterea sunt valorile centrale. Un loc în care femeile au creat un spațiu al lor, demonstrând că pot construi și conduce o comunitate puternică și armonioasă.