Meteorologii au anunțat că următoarele zile vor fi ploioase, iar temperaturile scad în toată țara.

În urmă cu doar o zi, ANM preciza faptul că vremea începe să se răcească în toată țara și că instabilitatea atmosferică rămâne în continuare accentuată. Valorile termice înregistrate în acest weekend sunt mai scăzute față de normalul perioadei. 

Cod galben de ploi însemnate cantitativ

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică și precipitații bogate, avertizare care vizează vestul, nordul și centrul țării.

În aceste zone, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate și ploi însemnate cantitativ. ANM a precizat că se pot strânge cantități de apă mai însemnate, care pot depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

„În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii”, este anunțul făcut de meteorologi.

Noi vești din partea meteorologilor. Codul portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică a fost prelungit
meteoinromania.ro

( CITEȘTE ȘI: Prognoza meteo, astăzi, 17 septembrie. Temperaturile încep să scadă în toată țara )

Cod portocaliu de ploi abundente

În vigoare este și un cod portocaliu de ploi abundente, care zona montană. Meteorologii au anunțat că se pot strânge cantități însemnate de apă, care vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

„În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Cod galben de intensificări ale vântului

Meteorologii au emis și un cod galben de intensificări ale vântului. ANM a anunțat că vântul va bate în general cu viteze între 55…75 km/h, iar în zonele montane pot depăși 80…100 km/h.

Noi vești din partea meteorologilor. Codul portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică a fost prelungit
meteoinromania.ro

„Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Notă: Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte”, au precizat meteorologii.

Distribuie

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.